Vetle Dragsnes mot Fredrikstad i 2016.

Møter et ''helt nytt'' Fredrikstad

Fredrikstad spiller sin andre treningskamp i vinter, når de gjester Jessheim stadion lørdag.

Kampstart mot laget fra den fotballgale byen er 15.00 på Jessheim stadion, 18. februar, og oppgjøret blir østfoldingenes andre treningskamp denne vinteren.

De har nemlig ikke spilt kamp siden de tapte 3-0 for Skeid 3. februar, og måtte grunnet sykdom og skader avlyse forrige helgs test mot Sandefjord.

Fra fjorårssesongen, hvor Mons Ivar Mjelde erstattet Jan Halvor Halvorsen, og laget berget plassen, har en ny trener kommet inn. Andre Loberto ble nylig presentert som FFKs sjef, og på spillersiden har det blitt en del nye fjes inn.

Med aksjonen ''Folket spiller'' som har gitt nesten 500.000 kroner, kunne laget hente kroatiske Mislav Leko, som ble presentert som Fredrikstad-spiller torsdag. Han er ventet å få sin debut lørdag, i det som blir et helt nytt FFK-forsvar.

Laget kommer trolig i 3-5-2, med Leko, sammen med Edvard Skagestad (ny fra Aafk) og finske Jarkko Lahdenmäki, som også skal nærme seg å bli klar for Fredrikstad.

Vi ønsker naturligvis Fredrikstad-supportere velkomne til Jessheim.

For Ull/Kisas del er foreløpig ingenting helt avklart vedrørende Nikolas Walstad og Emmanuel Troudart, som begge har vært med i februar.

Denne uke kom også canadieren Roger Thompson, som har en fortid i blant annet Trelleborg og IFK Mariehamn, på trening. Thompson kan bekle alle roller i en forsvarsfirer, og er med mot FFK lørdag.

Det er også Niklas Castro. Kantspilleren har igjen ett år av sin kontrakt med Vålerenga, men kan være aktuell for et utlån derifra. Castro startet blant annet fire Tippeliga-kamper for Oslo-klubben i fjor, og hadde også flere innhopp.

– Det blir spennende å se både han og Roger i kamp. Det er alltid litt annerledes enn på trening, sier Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim.

Eller trenes det adskillig tøffere enn det ble gjort i fjor, og det er nok også en del slitne bein i stallen, slik det også skal være i denne perioden av oppkjøringen.

– Likevel ønsker vi å se igjen det vi har trent på og jobbet med. Det defensive har bedret seg gradvis, og vi må ha det i bunn før vi utvikler den offensive samhandlingen videre, forteller Skogheim.


Annonse fra Obos-ligaen: