Tommy Olsen

Olsen blir utviklingssjef i Ull/Kisa Fotball

Tommy Olsen får hovedansvaret for den nye akademiklasifiseringen, og blir nå utviklingssjef i Ull/Kisa Fotball.

Norsk Toppfotball har i samarbeid med klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen utarbeidet en ny akademiklasifisering som gjelder fra og med 2017.

Den handler i korte trekk om sportslig og organisatorisk struktur på alle nivåer i hele klubben, og kommer til å påvirke fordelingen av mediepengene klubbene får for å spille på ett av de to øverste nivåene i norsk fotball.

I den forbindelse skal alle klubbene ha en utviklingssjef, og i Ull/Kisa Fotball blir det Tommy Olsen.

Med sin lederrolle for breddedelen av klubben gjør han allerede en rekke av oppgavene Norsk Toppfotball krever av klubbenes utviklingssjef, og Olsen kommer til å fortsette med mange av de samme arbeidsoppgavene han allerede har.

Det skjer også noen omstruktureringer på arrangement, økonomi og markedsdelen av Ull/Kisa Fotball, og flere av rollene Olsen har hatt rundt den biten overtas av andre. Vi kommer tilbake med mer om den biten senere.

– Vi har mye på plass

Olsen kom til Ull/Kisa i 2013 fra tidligere jobber i Lyn og Bærum, og har vært en svært viktig mann i den voldsomme utviklingen klubben har hatt de seneste årene. 

Han tok nylig UEFA Certificate in Football management from the University of Lausanne, Switzerland. En ni måneders utdanning, som tok for seg markedsføring, merkevarebygging, organsisasjonsledelse, samt en rekke andre temaer innen fotballklubbers virke. 

Nå ser han frem til litt nye utfordringer i Utviklingssjef-stillingen.

– Med det Norsk Toppfotball nå har lagt opp til, er det en del ting som må på plass i henhold til kriteriene som er satt. Vi har allerede svært mye implementert i klubbdriften, så er det noen nye ting som må tillegges. Dette blir veldig spennende, og jeg gleder meg, sier Olsen.

Tommy Olsen etter diplom-utdelingen av kurset han gjennomførte i regi av UEFA.
Tommy Olsen etter diplom-utdelingen av kurset han gjennomførte i regi av UEFA.

Hektisk kursuke

Onsdag 8. mars reiste han til La Manga sammen med tilsvarende roller i resterende OBOS-liga-klubber, samt fra Eliteserien. I sju dager skal de nå kurses nærmere i hva som kreves i den nye akademiklasifiseringen.

– 29 av 32 klubber er på plass her, så er det lagt opp til en hektisk og innholdsrik uke, hvor vi skal bli enda bedre kjent med dette før vi tar det med tilbake i klubbhverdagen. Det blir interessant å få referanser på hvordan andre klubber jobber med dette, og se det utifra vårt perspektiv, sier Olsen.

Administrasjonen og ansatte i Ull/Kisa Fotball ser på nåværende tidspunkt slik ut:

Daglig leder: Cato Strømberg
Utviklingssjef og leder bredde: Tommy Olsen
Arrangement, økonomi og marked: Inger Helen Larsen
Trenerutvikler og koordinator, ungdom: Per Brogeland
Trenerkoordinator, barn og rekruttrener: Igor Kostic
Hovedtrener A-lag: Vegard Skogheim
Assistenttrener A-lag og U16-trener: Tomas Halvorsen
Administrator A-lag, kommunikasjon og keepertrener: Fredrik Vestgård

Annonse fra Obos-ligaen: