Jonas Fjeldberg (nummer 16) før sin debut på Norges G19-landslag.

Slik var Fjeldbergs landslagsuke

Jonas Fjeldberg fikk sin debut for Norge G19 under oppholdet på La Manga.

Grunnet forfall ble Fjeldberg hasteinnkalt tett på avreise La Manga av avtroppende landslagstrener, Eirik Horneland.

Etter ankomst onsdag forrige uke, spilte G19-landslaget kamp allerede fredag. Fjeldberg var ikke med i troppen mot Irland, i en kamp Norge vant 2-1 etterscoringer av Knut Ahlander og Abdul-Basit Agouda.

I kamp nummer to, mot Slovakia søndag, startet Fjeldberg som spiss for Norge. Mads Berg Sande sørget for norsk ledelse etter 1. omgang, men slovakene snudde kampen i 2. omgang, før Ahlander berget 2-2 på overtid. Fjeldberg spilte 1. omgang i den kampen.

Tirsdag spilte G19-landslaget sin siste kamp i La Manga-turneringen. Denne gangen var Portugal motstander, og portugiserne vant 1-0 etter sin scoring en drøy time ut i kampen.

Jonas Fjeldberg spilte de siste 16 minuttene, og hadde også en stor mulighet til å utligne i sluttminuttene.

– Det var mange nye denne gangen, noen debuterte på landslaget og andre spilte sine første kamper på G19-nivå, men vi har hatt en markant stigning utover i turneringen og det er gledelig. For oss har dette vært en positiv samling, forteller G19-assistent Morten Rønningen til fotball.no.

I mars skal 1998-kullet spille eliterunde i EM-kvalifiseringa i England. Norge slo San Marino og Romania, men tapte mot Nederland i den innledende kvalifiseringsrunden i oktober i fjor.

I eliterunden skal Norge møte Spania, Hviterussland og vertslandet England. Kvalifiseringen spilles fra 22. til 27. mars. Gruppevinneren går videre til EM-sluttspillet i Georgia i juli.

Fjeldberg reiser hjem sammen med resten av den norske troppen onsdag, og er tilbake på Ull/Kisa-trening torsdag.

Annonse fra Obos-ligaen: