Niklas Sandberg utfordrer Ulrik Arneberg.

Slo aldri skikkelig tilbake

Både Ull/Kisa og Mjøndalen hadde store muligheter til å score flere mål, men det ble med gjestenes ene scoring og 1-0-tap i den 22. serierunden.

Etter forrige helgs spillepause gjestet Mjøndalen Jessheim stadion til ny serierunde i OBOS-ligaen søndag. Og det tok ikke lang tid før de 840 fremmøtte tilskuerne fikk se kampens første målsjanse.

Tre minutter var spilt da Truls Jørstad avsluttet et flott Kisa-angrep, men ballen smalt i stolpen og ut.

Etter den store målsjansen var det Mjøndalen som tok kontrollen i åpningen av kampen, og hadde blant annet en heading rett utenfor etter et innlegg fra Vetle Dragsnes, som var tilbake på Jessheim stadion i brun og hvit drakt.

20 minutter ut i kampen kom det som ble eneste scoring. Mjøndalen bet seg fast i etterkant av en dødball, og Christian Gauseth ble nektet scoring av en strålende Stefan Hagerup-redning. Ballen forsvant ut av feltet, men ble pumpet inn igjen på ny.

På bakre stolpe dro Mathias Fredriksen seg fri og curlet inn 1-0 til gjestene via stolpen.

Mads Gundersen skjøt over fra bakre stolpe etter et innkast, før Ull/Kisa løftet seg inn mot avslutningen av 1. omgang.

Mats-Andre Kaland fikk vende opp inne i 16-meteren rett før pause, men avslutningen fra 7-8 meter gikk over. Også Mjøndalens Mads Hansen rakk å skape en stor sjanse før hvilen, men Hagerup reddet med beina.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet nederst i saken.

I 2. omgang tok Ull/Kisa tak i kampen allerede fra start av, og Niklas Sandberg skjøt fra distanse. Mjøndalen-keeper Sosha Makani måtte gi retur og først på den var Ole Andreas Nesset. På åpent mål avsluttet han dessverre utenfor.

Amahl Pellegrino og Jonathan Lindseth hadde også to avslutningsforsøk utenfor etter at Mjøndalen red av perioden med skikkelig Ull/Kisa-trykk.

Ti minutter før slutt fikk Espen Garnås, som gjorde sin debut fra start i Ull/Kisa-drakt, en stor mulighet etter et korridorfrispark, men midtstopperen traff ikke rent og keeper reddet.

Gjestene fikk et par gode muligheter på kontringer i sluttminuttene, men det ble ikke flere mål og Mjøndalen vant dermed 1-0.

– Vi åpnet kampen for dårlig, men løftet oss etter hvert. Likevel syntes jeg vi har en del å gå på i forhold til normal standard, og på siste tredjedel må vi bli mer effektive i måten å angripe på. Nå må vi få denne kampen ut av systemet og begynne jobbingen inn mot Tromsdalen, oppsummerer Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim.

PS! Nicolay Solberg fikk sitt tredje gule kort for sesongen og er ikke med mot Tromsdalen neste helg. Kristoffer Ødemarksbakken og Jan Tore Amundsen sonet begge søndag, og er tilbake til den kampen.

Kampfakta, 22. serierunde i OBOS-ligaen

Ull/Kisa – Mjøndalen 0-1 (0-1)
Jessheim stadion. Mål: 0-1 Mathias Fredriksen (30). Gule kort: Niklas Sandberg og Nicolay Solberg, Ull/Kisa. Jonathan Lindseth, Mjøndalen. Dommer: Nordisk utveksling. Tilskuere: 840.

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup - Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Espen Garnås, Nikolas Walstad - Niklas Sandberg, Truls Jørstad (Magnus Grødem i 45 min.), Christian Aas, Sverre Martin Torp, Nicolay Solberg - Ole Andreas Nesset.


Annonse fra Obos-ligaen: