Lise Lotte Bergland er ansatt i Ull/Kisa Fotball. Her sammen med Trond Ivar Johansen (styreleder) og Cato Strømberg (daglig leder).

Ull/Kisa Fotball i gul sone

Ull/Kisa Fotball står nå i gul sone i NFFs økonomi-rapportering, som er en del av klubblisensen.

– Vi leverer i henhold til handlingsplanen vi leverte til NFF for en stund siden, og det er vi naturligvis fornøyde med, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball Cato Strømberg.

Samlede driftsinntekter for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen var over 1,7 milliarder i 2016. Aldri før har driftsinntektene vært så høye for de to øverste divisjonene i norsk fotball.

Driftskostnadene endte 73 millioner høyere enn driftsinntektene. Ligaene leverte likevel et samlet positivt resultat etter skatt på 49 millioner, noe som i all hovedsak skyldes spillersalg. Resultatet etter skatt var 30 millioner dårligere i 2016 enn i 2015. Det er viktig å huske på at resultatet i 2015 ble positivt påvirket av gode sportslige resultater i UEFAs klubbkonkurranser.

– Det er kun resultatene fra 2015 og 2012 som er bedre enn fjorårets resultat. Vi ser er veldig fin utvikling i klubbøkonomiene, noe som er positivt. Klubbene tar mindre risiko, vurderer mer og bedre og vi ser generelt sett en god utvikling hos klubbene, sier NFFs klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Les hele saken fra rapporten Norges Fotballforbund offentliggjorde mandag her!

Rapporten er også tilgjengelig som en powerpoint-presentasjon!

Annonse fra Obos-ligaen: