– Det er perfekt for meg å komme hit

Han har rykket opp fra OBOS-ligaen med Kristiansund, nå kommer Sverre Hjelle Økland (25) til Ull/Kisa Fotball med ambisjoner.

Midtbanespilleren signerte en kontrakt med Ull/Kisa torsdag, og er nå Ull/Kisa-spiller de to kommende sesongene. 25-åringen (fyller 26 i juni) fikk fjoråret ødelagt av en kneskade, men var tilbake i fotballtrening på høsten, og er ekstremt sulten når han nå ikler seg den gule og grønne drakten.

– Det kjennes veldig godt. En klubb som spiller fantastisk fin fotball, og som jeg har fått et veldig bra inntrykk av tidligere. Det har bare blitt bekreftet i de samtalene vi har hatt, så veldig fornøyd med det, sier Økland.

Det tøffe fjoråret har han lagt bak seg.

– Det var et viktig valg for meg nå, etter den sesongen jeg hadde i fjor. Derfor så tror jeg at det er perfekt for meg å komme hit, og jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Se videointervju med Sverre Økland nederst i saken.

Tidenes yngste

Sverre Økland har tross sin unge alder opplevd svært mye på fotballbanen. Han ble tidenes yngste spiller til å debutere i Eliteserien tilbake i 2009 (rekorden er senere slått) da han 16 år og en dag gammel kom inn for Aalesund mot Rosenborg på Color Line.

Etter flere år i Aafk var han en tur innom Løv-Ham, før han gikk til Kristiansund, som da var i 2. divisjon, høsten 2012. Det året rykket KBK opp, og siden har Økland vært fast på laget, som i 2016 vant OBOS-ligaen. Opprykket ble på mange måter sikret i den 27. serierunden på Jessheim, da KBK snudde Ull/Kisas 2-0-ledelse til pause og vant 3-2. Økland var avgjørende i den kampen, med to scoringer fra straffemerket.

Fornøyd Fredriksen

I 2017 var han på banen i cirka halvparten av Kristiansunds Eliteserie-kamper, og scoret mot både Brann og Sandefjord. Etter mange oppturer ble fjoråret en skuffelse for Økland, som ble satt ut av spill med en skade i januar. På høsten var han tilbake i fotballtrening, men spilte altså ikke en obligatorisk kamp.

Det gleder han seg til å gjøre i Ull/Kisa etter mange KBK-år og nesten 140 kamper.

Trond Fredriksen kjenner midtbanespilleren svært godt, blant annet fra tiden i Aafk. Han er meget fornøyd med årets første nysignering inn mot kommende sesong i OBOS-ligaen.

– Vi er opptatt av å ha en sulten garderobe, med skikkelig kultur. I Sverre får vi en som representerer de verdiene, og som tar med seg referanser og lederskap fra reisen han har hatt med Kristiansund. Vi er veldig fornøyde med at han nå er Ull/Kisa-spiller, sier trener Trond Fredriksen.

Se videointervju med Sverre Hjelle Økland her:


Annonse fra Obos-ligaen: