– Dette er riktig for meg nå

Abdisalam Ibrahim er klar for Ull/Kisa i 2022. Målet er opprykk og å restarte egen fotballkarriere.

– Ull/Kisa er et riktig steg for meg nå. Jeg har slitt litt med skader i noen år, men nå er målet å kickstarte karrieren igjen her, sier Abdisalam Ibrahim.

Onsdag satte han signaturen på avtalen som gjør han til Ull/Kisa-spiller i 2022. Med det har man i hvert fall fått på plass den spilleren med best CV i klubben, noen gang.

Gikk City-gradene

Ibrahim gikk gradene via Manchester Citys akademi etter at han ble hentet fra Fjellhamar som ung gutt. Etter hvert fikk han debuten i Premier League for City mot Liverpool i 2010. 

Han ble etter hvert utlånt til Nec Nijmegen, hvor han spilte flere kamper i Eredivise, før en ny låneperiode ventet hjemme i Norge. I 2012 tok han seriesølv med Strømsgodset, mens han året etterpå var blant de aller mest sentrale på Ronny Deilas mannskap da de vant Tippeligaen.

Oppholdene var alle mens han fortsatt var Manchester Citys eiendom, men vinteren 2014 gikk han permanent til Olympiakos. Overgangen i januar kom omtrent samtidig som at Ibrahim fikk to landskamper for Norge.

Vil bidra med rutine

Etter Hellas-oppholdet, hvor han også var innom et par andre klubber, spilte han for Viking og Vålerenga fra 2016 til 2018. Siden Vålerenga-exiten i januar 2019 var midtbanespilleren innom Pafos og Riga før fjoråret ga et lite opphold i italienske Bisceglie.

Siden slutten av januar har han trent med Ull/Kisa-stallen, og etter hjemkomst fra treningsleiren i Tyrkia signerte han på kontrakten onsdag.

– Nå kjennes ting veldig bra. Jeg har holdt meg skadefri og fått vært med på alle øktene. Det er et veldig bra miljø her, hvor gutta har tatt meg godt imot. Jeg føler jeg allerede har vært her i mange år, sier Ibrahim.

Se videointervju med han nederst i saken.

PS! Ull/Kisa-troppen for 2022 teller nå faktisk to spillere med landskamper for Norge. Også Stian Ringstad har spilt med flagget på brystet.


Annonse: