– En veldig fin treningsleir

Ingen var naturligvis fornøyde med 1-0-tapet mot Viking, men trenerapparatet føler Ull/Kisa er i rute drøye to uker før seriestart i OBOS-ligaen.

Fra 1-0-seieren mot Florø lørdag ble det gjort fire forandringer mot Viking tirsdag. Stavanger-laget, som slo Brann 2-1 i La Manga forrige uke, rullerte også litt, men startet med blant annet Kristoffer Haugen, Andre Danielsen, Karol Mets, Michael Ledger og Abdisalam Ibrahim, som alle kommer til å spille mye Eliteserien-fotball denne sesongen.

Selv om rogalendingene spilte de første 45 minuttene med en voldsom medvind, var det helt jevnt den første halvtimen.

Stefan Hagerup tok seg av de Viking-avslutningene som kom, mens både Jonas Fjeldberg og Andreas Aalbu hadde brukbare skuddforsøk for Ull/Kisa.

I minuttene inn mot pause etablerte Viking et bedre trøkk, men det sto 0-0 halvveis, selv om siddisene hadde en corner i tverrliggeren, samt at Hagerup hadde en strålende redning på et skudd fra spiss vinkel.

Etter hvilen var det Ull/Kisas tur til å spille i medvind, men det var Viking som tok grepet om 2. omgangen.

Seks minutter etter pause resulterte det også i det som ble kampens eneste scoring. En kort corner-variant endte på hodet til Kristoffer Haugen, som stusset ballen i nettet inne foran Kisa-målet.

Ull/Kisa løftet seg etter hvert, og nevnte Aalbu var fryktelig nære 1-1 da han headet utenfor med 20  minutter igjen. Viking fikk også noen kontringsmuligheter, men det ble ikke flere scoringer i vinden på La Manga.

Ull/Kisa reiser hjem fra Spania onsdag, med en 1-0-seier mot Florø og et 1-0-tap mot Viking i bagasjen.

I de to siste treningskampene før seriestart venter Eidsvold Turn og Strømmen (begge på bortebane).

– Vi er naturligvis svært skuffet over å tape mot Viking, men når vi ser uken her nede i ett, så har vi hatt en veldig fin treningsleir. Man ser igjen ting vi har jobbet med i vinter, og jeg føler fundamentet vårt er solid før sesongen starter, sier Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim.

Kristoffer Ødemarksbakken ble spart mot Viking, med en liten kjenning i låret, men det medisinske apparatet har god kontroll på hans situasjon inn mot sesongstart. Ole Andreas Nesset sliter også fortsatt med en smell han dro på seg i låret mot KFUM, men utover de to har ingen blitt skadet i La Manga.

Hjemme i Norge nærmer Herman Henriksen (akilles) og Markus Furseth (opererte ut en bruskbit i kneet forrige uke) seg veldig. Det betyr at kun Nesset og Rognerud er ute i en lengre periode, slik ståa er nå.

– At vi kommer gjennom her uten store skader er svært viktig. Vi har fått i gang flere spillere i kampsituasjon, og opplever stor konkurranse på mange plasser. Det er positivt for oss, sier Skogheim.

A-laget trener torsdag og dobbeløkt fredag, før fri venter lørdag og søndag.

Viking – Ull/Kisa 1–0 (0–0)
La Manga. Mål: 1–0 Kristoffer Haugen (51). Gult kort: Zymer Bytyqi, Viking. Dommer: Martin Lundby, Bøverbru. Tilskuere: 30.

Ull/Kisa (4-2-3-1): Stefan Hagerup–Jan Tore Amundsen, Emmanuel Troudart, Ciise Aden Abshir, Nikolas Walstad (Vetle Dragsnes i 29 min.) – Truls Jørstad, Niklas Sandberg–Jonas Fjeldberg (Christian Aas i 15 min.), Andreas Aalbu, Nicolay Solberg (Martin Torp i 29 min.) – Ole Kristian Langås.

Annonse fra Obos-ligaen: