– Gleder meg til å følge utviklingen videre

Aleksander Ebbestad ledet Ull/Kisas damelag til opprykk i sin siste kamp som trener for laget.

Det ble tidligere i høst klart at Ebbestad går inn i en jobb som rekruttrener i LSK Kvinner, og etter at Ull/Kisa-damene sikret serieseieren i 3. divisjon, ble det klart at hans tre siste kamper som trener ville avgjøre et eventuelt opprykk til 2. divisjon.

I gruppespill, hvor tre av fire lag skulle opp, innledet Ull/Kisa med 0-0 hjemme mot Bærum 21.10. Også bortekampen mot Ottestad tre dager senere endte med det samme resultatet, og dermed skulle det avgjøres mot Drøbak/Frogn.

Med seire i sine to foregående kamper var de allerede opprykksklare.

Uavgjort holdt

– Etter en nervøs start på kampen, styrte vi spillet fra midten av 1. omgang og ut. Et lite stykke ut i 2. omgang tok vi ledelsen, men de utlignet rett etterpå, oppsummerer Aleksander Ebbestad.

Uavgjort kunne også holde, og dermed gjaldt det å holde seg oppdatert på hva som skjedde i kampen mellom Bærum og Ottestad. Der hadde etter hvert Hamar-laget full kontroll, og med 4-0-seier kunne Ull/Kisa-damene juble etter 1-1 mot Drøbak/Frogn.

Ingrid Sten Andersen scoret Ull/Kisas mål i kampen.

En eventyrlig reise

Det er ikke mer enn tre år siden Ull/Kisa startet opp med seniorfotball for damene, da i 4. divisjon.

– At vi nå er i 2. divisjon på tre år er rett og slett fantastisk. Sesongen har vært utrolig. Vi merket allerede i oppkjøringen at vi tok steg i riktig retning fra uke til uke. Selv om enkeltspillere virkelig har stått frem i kvalifiseringen, er opprykket en seier for arbeidet vi som lag har lagt ned gjennom mange år, sier Ebbestad.

Neste sesong kan han møte Ull/Kisa i 2. divisjon, med LSK Kvinner 2. Selv om han nå forlater damelaget, gleder han seg til å følge utviklingen videre.

– Klubben har nå en unik mulighet til å oppnå målet om å bli den ledende klubben innen damefotball på Øvre Romerike, så jeg gleder meg til å følge utviklingen videre, sier Ebbestad.

PS! Når det gjelder prosessen rundt ny trener for damelaget er den i sluttfasen. Vi kommer med informasjon når det er noe å melde.

Annonse fra Obos-ligaen: