– La oss få spille fotball

Ull/Kisas damelag er gjennom en utfordrende periode, med de nåværende korona-restriksjonene.

Sesongoppkjøringen startet friskt i januar 2020. Vi hadde fått beholde plassen i 2.divisjon etter omleggingen av seriesystemet, vi hadde tilegnet oss nyttig erfaring igjennom en sesong som nyopprykket og vi var klare for å ta et nytt steg denne sesongen.

Vi hadde vår første treningsleir i Göteborg, vi fikk vår egen hovedsponsor i Solør Bioenergi og signerte Hedda Taugard og Andrea Taugard fra 1.divisjonsklubben Grei og Maren Halvorsen fra Kongsvinger.

Moralen var høy og vi gledet oss til en spennende sesong mot flere nye motstandere i vår 2. divisjonsavdeling.

Mye har skjedd siden begynnelsen av mars. For oss i og rundt damelaget har usikkerheten rundt sesongstart, treningshverdag vært både krevende og utfordrende. Siden nedstengningen av fotballen har vi jobbet hardt for å være best mulig forberedt til sesongstart. Da fotballen lå nede jobbet jentene godt med egentreningsopplegg, og da det ble åpnet for treningsgrupper på 5, var vi raskt i gang med fellesøkter etter gjeldene smittevernsbestemmelser. Vi forsterket også troppen ytterligere med å signere Madelen Dahlstrøm fra VIF.

Siden 12 april har jentene trent fellesøkter og tatt del i den nasjonale dugnaden, først i grupper på 5 og så med grupper på 20 alle med 1m avstand. Hele veien har jentene utvist en fotballglede og et pågangsmot som har imponert oss i trenerteamet.

Når det så ble åpnet for fullkontaktstrening for spillere under 20 år, ble det en opptur med en bismak for vår del. Ikke fordi vi ikke ønsker at barn og unge skal få trene med fullkontakt. Men fordi at Ull/Kisas damelag kun har fem av 20 spillere som går under denne gruppen. Når vi da vet at flere av våre motstandere har ung nok stall til å trene normalt, blir motivasjonen satt på nok en prøve. Man sitter med en følelse av å bli straffet for og ha seniorspillere som skal spille seniorfotball.

Slik det er skissert nå skal det spilles halv sesong i en avdeling på 10 lag. Opp- og nedrykksbestemmelser gjelder som normalt. Det vil i realiteten si at det skal spilles ni kamper, 20% av lagene rykker ned. Noen lag har allerede hatt en tilnærmet normal treningshverdag i en drøy måned allerede, mens andre lag, som oss, kanskje får 14 dager med oppkjøring.

Med dette som utgangspunkt trener vi hele juli-måned og krysser fingre for at fotballen åpnes for alle snart. Vi vet at mange lag kjenner på den samme frustrasjonen vi gjør!

Den motivasjonen og treningsviljen gruppa har utvist og stadig utviser i denne vanskelige perioden gjør meg både optimistisk og stolt av å være trener for damelaget til Ull/Kisa. Så om det skulle bli en sesong i 2020 er jeg sikker på at Ull/Kisa damer tross en vanskelig oppkjøringsperiode kommer til å levere en god sesong.

Til slutt: La oss få spille fotball.

Jan Åge Leonsen Sandviken
Trener Ull/Kisa Damelag

Dame-avstand2
UTFORDRENDE: Ull/Kisas damelag har trent med en meters avstand i flere måneder og kjenner på frustrasjonen og savnet etter vanlig fotball sammen med resten av breddefotballen i Norge.

 

Annonse fra Obos-ligaen: