Daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu.

– Må gjøre oss fortjente til å rykke rett opp igjen

Daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu, måtte dessverre konstatere nedrykk lørdag ettermiddag.

– Når dette nå endte med nedrykk kan vi ikke skylde på annet enn oss selv. Med så mange kamper uten seier i andre del av sesongen, så ble dette dessverre utfallet og da har vi ikke vært gode nok til å spille i OBOS-ligaen i 2022, sier Aalbu.

Han har sammen med styret i Ull/Kisa Fotball forberedt to scenarioer for neste år.

– Slik situasjonen har vært, så har vi arbeidet med to budsjetter for 2022. Mediepengene forsvinner nå og budsjettet må justeres ned noen millioner. 

– I disse tøffe tider har vi likevel hatt utrolig lojale samarbeidspartnere, hvor flere har både forlenget og faktisk økt sine sponsorater for de kommende årene de siste ukene. Det varmer voldsomt.

Planen er en avklaring rundt hovedtrenersituasjonen på A-laget tidlig i desember. I tillegg er det kontraktsfestet lønnsreduksjon for ansatte, både spillere, trenere og deler av administrasjonen.

– Vi må få noen dager til å sørge nå, så kommer vi til å samle A-tropp og apparat om kort tid. Utviklingsavdelingen og bredden i Ull/Kisa blir uberørt av nedrykket. Økonomien generelt er også grei, blant annet etter salgene av Elias Solberg, Vegard Kongsro og Sindre Tjelmeland-exiten til Start, sier Andreas Aalbu.

– Etter hvert må vi nå få lagt 2021 bak oss. Det har vært et surrealistisk år hvor det har skjedd voldsomt mye, spesielt rundt A-laget. Vi ønsker at Ull/Kisa er blant de 32 beste fotballklubbene i landet og i 2022 må vi gjøre oss fortjente til å rykke rett opp igjen.

Annonse: