– Vi må få komme i gang med å trene

Damelagets trener Jan Åge Leonsen Sandviken synes avgjørelsen om å avlyse seriespillet i 2. divisjon er riktig, men mener kontakttreningen må i gang umiddelbart.

Regjeringen har fortsatt ikke åpnet for normal trening for alle. På dette grunnlaget offentliggjorde NFF at alt seriespill i senior breddefotball avlyses denne sesongen.

Les sak i sin helhet på Norges Fotballforbunds hjemmesider

I Ull/Kisa betyr det at damelagets sesong i 2. divisjon er avlyst, og at rekruttlaget i 3. divisjon heller ikke skal spille tellende seriekamper.

–  Når det har gått så lang tid som det har gjort nå, og vi har en så stor andel av stallen som er over 20 år, føler jeg for vår del at det er en riktig avgjørelse. Vi hadde stått med en oppkjøring som var 5-6 måneder kortere enn konkurrentene våre. Det som er negativt for oss er at vi ikke får trene fullkontakt slik at vi får en bedre treningshverdag enn vi har hatt siden 12. april, sier Jan Åge Leonsen Sandviken.

Se hele videointervjuet med han i vinduet under:


Og selv om fotballsesongen 2020 byr på utfordringer man aldri har sett i norsk fotball tidligere, er Ull/Kisa-treneren tilfreds med iveren i gruppa tross 

– Det har gått over all forventning i forhold til hvor trå denne sesongen her har vært. Man har fått nye datoer og nye slag i trynet hver gang man har fått beskjed om at det ikke blir noe. Jentene har trent kontinuerlig siden 12. april, har ikke hatt noen sommerferie utover to langhelger. 15 av jentene har skrevet kontrakt for neste år og vi jobber med spillerlogistikk. Nå er alt fokus på å ha en god 2021-sesong, fortsetter Leonsen Sandviken, som også er i gang med å bedre strukturen nedover på jentesiden i Ull/Kisa Fotball.

– Vi jobber med å legge en god plan for å jobbe mer samlet enn det har vært gjort tidligere. En tettere tilknytning fra det som skjer på damelaget og nedover.

Et av tiltakene har vært ansettelsen av Christian Melby som spiller- og trenerutvikler. Han har gjort en meget god jobb og vært en viktig bidragsyter til at klubben har kommet tettere på både spillere og trenere.

LES OGSÅ: – La oss få spille fotball

 

Annonse fra Obos-ligaen: