Klar på korttidslån fra Viking

Med en skade på Ole Kristian Langås lånes Herman Johan Haugen inn fra Viking på den nasjonale utlånsordningen.

Som eneste rene høyreback-alternativ i stallen glipper nå sesonginnledningen for Ole Kristian Langås. Torsdag ble det klart at Herman Haugen kommer på et kortidslån til Ull/Kisa fra Viking, i første omgang ut juli-måned.

– Jeg kommer hit for å gjøre alt for laget og tre poeng. Jobber hardt, snakker mye og er god i duellspillet, sier nykommeren om seg selv.

Haugen signerte proffkontrakt for Viking i januar og er ekte Viking-gutt med unntak av et lite opphold i Vidar i fjor. 20-åringen går under den nasjonale utlånsordningen for profesjonelle spillere mellom 18 og 22 år, og kan dermed lånes inn og ut utenfor overgangsvinduet.

Haugen har vært svært nære en plass på laget etter mye spilletid i oppkjøringen og han var senest i Vikings tropp i Eliteseriekampen mot Mjøndalen onsdag.

Med Ole Kristian Langås ute ble dette en fin kortsiktig avtale, hvor Viking og spilleren selv ser oppholdet som en fin mulighet til spilletid i OBOS-ligaen. Stavanger-klubben skal derfor ha stor takk for smidighet, med et rent utviklingsfokus, for sin lovende høyreback i denne saken.

Herman Haugen debuterte i fredagens treningskamp mot Tromsø og klarte seg meget godt i 45 minutter i kampen som endte 0-0. Se videointervju med nykommeren nederst i saken.


FOTO: Inge André Selnes

Annonse fra Obos-ligaen: