Aalbu tar over som daglig leder denne uken

En æra er over når Cato Strømberg gir fra seg stafettpinnen som daglig leder i Ull/Kisa Fotball til Andreas Aalbu.

1. juli blir nå den formelle datoen for når mannen som har ledet Ull/Kisa Fotball gjennom historiens største forvandling trapper ned som daglig leder.

– Med det som har skjedd rundt korona-epidemien og den flyttede sesongstarten ble det riktig å gjøre endringen i juli. Nå får Andreas ledet klubben gjennom en hel sesong, så skal jeg bidra med mitt ut dette året, sier Cato Strømberg.

Han kom inn i Ull/Kisa Fotball høsten 2011 og kan se tilbake på den fremste nøkkelperioden i klubbens historie. Økonomi og markedsarbeidet har aldri vært bedre, veksten i området har sørget for at Ull/Kisa Fotball aldri har vært større i medlemsmasse og de sportslige prestasjonene og strukturene i klubben er inne i sin beste tid.

– Det har vært noen utrolig innholdsrike år. Noen utfordringer og utrolig mange oppturer, sier Strømberg.

– Bak A-laget som flaggskip skjer det utrolig mye spennende. Damelaget og resten av jentefotballen er i voldsom vekst, i utviklingsavdelingen jobbes det strålende med fremtidens A-spillere på begge sider og i barnefotballen får vi stadig bedre klubbstyring. Når det gjelder økonomi og marked har sponsorinntektene våre økt gradvis hvert eneste år og solid økonomi er en forutsetning om Ull/Kisa Fotball skal ta ytterligere steg som klubb, sier Strømberg.

Nyheten rundt at Andreas Aalbu skulle ta over som daglig leder i Ull/Kisa Fotball ble offentliggjort i januar. Da var foreløpig ikke koronasituasjonen kjent. Med alt den har medført er Aalbu spent på hvordan klubben står når alt er tilbake i normalen.

Les også: Strømberg gir seg som daglig leder

– Dette utfordrer hele klubben på mange måter. Det har vært tøft å se så mange barn og unge ikke kunne ta på seg Ull/Kisa-drakten når det egentlig skulle ha vært fullt kjør, men vi må bare jobbe hardt for at vi står best mulig rustet og at frafallet med aktive spillere uteblir. Men klart, det er en del usikkerhet knyttet til aktivitet, arrangementer, økonomi og marked etter dette, sier Aalbu.

Men 30-åringen går på med pågangsmot og vil fortsette å utvikle Ull/Kisa Fotball videre, på alle områder.

– Jeg er utrolig stolt over at jeg får denne muligheten. Vi må fortsette å bygge de strukturene som allerede er i gang, slik at vi kan fortsette å utvikle oss i topp og bredde, sier Aalbu.

Annonse fra Obos-ligaen: