NYSIGNERING: Ciise Aden Abshir er klar for Ull/Kisa.

Abshir blir første nysignering

Ciise Aden Abshir er første nye fjes inn i Ull/Kisa-troppen. Midtstopperen har signert en toårskontrakt.

Abshir kommer til Ull/Kisa fra KFUM Oslo, hvor han spilte 28 av 30 kamper, og var blant lagets aller beste spillere. Ciise kommer opprinnelig fra Somalia, men har vært i Norge i over 10 år, og har også fått norsk pass.

Etter å ha spilt fotball på Malta havnet han i Norge, hvor han fikk kontrakt med Lillestrøm, den gang som angrepsspiller. Linken kom via asylmottaket Abshir bodde på i Skedsmo. Han fikk også proffkontrakt med LSK, men kom aldri på banen i Eliteserien. 

Årene på Åråsen ble etterfulgt av spill i Eidsvold Turn før han var innom Elverum, Nybergsund og Asker. Der spilte han også spiss og noterte flere scoringer på 2. divisjonsnivå.

Foran 2014-sesongen returnerte han igjen til våre naboer på Myhrer, og det var først i denne perioden Abshir ble skolert om til midtstopper. Med sin duellkraft tok han omskoleringen strålende, og i 2015 var han Eidsvold Turns beste spiller som midtstopper.

Før årets sesong ble han hentet til KFUM Oslo, og der har han virkelig imponert i Kåffa-forsvaret. På Abshirs 28 kamper har KFUM sluppet inn 42 mål. Han står også med to scoringer, fra Oslo-lagets seire mot Levanger og Bryne.

Nå blir Ciise Aden Abshir Ull/Kisa-spiller de neste to årene, og vi gleder oss til å se 30-åringen i gult og grønt på Jessheim stadion. Med flere forsvarsspillere ut fra 2016, er man nå i gang med å komponere en slagkraftig stall for 2017.

Vi ønsker Ciise hjertelig velkommen til Ull/Kisa!

Annonse fra Obos-ligaen: