Breddefotballen avlyses for 2020

Regjeringen har fortsatt ikke åpnet for normal trening for alle. På dette grunnlaget avlyses seriespill i senior breddefotball.

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding, som kan leses i sin helhet her.

Avlysningen betyr altså at vårt damelag i 2. divisjon for kvinner og Ull/Kisa 2 i 3. divisjon for menn må vente til 2021 med å spille seriekamper.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020. Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag en og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer i norsk fotball. Vi har lykkes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet. For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Rent konkret betyr det at forbundsstyret kansellerer sesongen for 2. divisjon kvinner (tredje nivå) Norsk Tipping-ligaen (fjerde nivå).  Det er Fotballforbundets 18 kretser som organiserer øvrig breddefotball for voksne, og med forbundsstyrets beslutning er det en naturlig konsekvens at også kretsene kansellerer sine kretsvise serier for voksne.

NFF vil nå sammen med fotballkretsene sette seg ned for å se på en lokal turneringstruktur gjennom vinteren for å skape motivasjon og fotballglede for senior breddefotball. En eventuell gjennomføring betinger at myndighetene gir klarsignal for kontakttrening og kamper.

Bak denne beslutningen står:

NFF Forbundsstyret
NFF Agder
NFF Finnmark
NFF Indre Østland
NFF Oslo
NFF Sunnmøre
NFF Trøndelag
NFF Akershus
NFF Hordaland
NFF Nordland
NFF Rogaland
NFF Telemark
NFF Vestfold
NFF Buskerud
NFF Hålogaland
NFF Nordmøre og Romsdal
NFF Sogn og Fjordane
NFF Troms
NFF Østfold     

Annonse fra Obos-ligaen: