Brogeland gir seg i Ull/Kisa Fotball

Per Brogeland hadde sin siste arbeidsdag i Ull/Kisa Fotball mandag 15. oktober.

Per Brogeland, som de siste årene har vært trenerutvikler i Ull/Kisa Fotball, gir seg. Per kom inn i Ull/Kisa Fotball før 2013, da som toppspillerutvikler, og hadde den rollen i to år. Fra 2015 gikk han ned i en 50 prosentsstilling som trenerutvikler, og har siden hatt den jobben frem til han nå altså takker av.

Brogeland har et langt liv i fotballen, og har først og fremst vært trener for flere klubber på toppnivå, både i Norge og utenlands.

Etter en lang spillerkarriere, primært i Eidsvold Turn, men også med en periode i Lillestrøm, startet Brogeland på trenervirket da han ble med som spillende assistenttrener i moderklubben i 1984.

Fra 1985 og til og med 1990-sesongen var han hovedtrener i Eidsvold Turn, så ventet jobb rundt damelandslaget til Norge. Etter to år i Norges Fotballforbund ble han ansatt i Kongsvinger før 1992, og leverte fantastiske resultater på Gjemselund.

Etter sølv i Eliteserien i 1992, spilte KIL i europacupen i 1993, og møtte storheten Juventus. Etter 1-1 hjemme (kampen gikk på Ullevål), tapte Kongsvinger 2-0 på Stadio delle Alpi. Etter å ha vært Kongsvinger-trener til og med 1995, ble Brogeland trener i Lillestrøm året etterpå.

LSK tok sølv i 1996, og på vårparten i 1997 ble Brogeland hentet til LASK Linz, og fikk dermed oppleve å være trener utenfor Norge.  I 1998 returnerte han til Kongsvinger, og var der i to år. Så ventet trenerjobber i Hønefoss (2001) og på Norge U21-damer (2002-2005). Kombinert med trenerenerjobben for Norges U21-lag, jobbet han som spillerutvikler i Akershus Fotballkrets.

Fra 2006 og til og med 2008 var han med Henning Berg og hadde suksess med Lyn i Eliteserien, så ventet comeback som trener i Eidsvold Turn i to sesonger før hans siste trenerjobb ble den tredje perioden i Kongsvinger i 2011.

I 2013 kom han så inn i Ull/Kisa Fotball, og gir seg nå etter seks år på Jessheim.

– Etter så mange år i fotballen, så har jeg vært heldig å få oppleve utrolig mye forskjellig. Fotballen har vært en stor del av livet mitt, og gitt både oppturer og nedturer. Nå skal jeg bruke tiden på litt andre ting, så får vi se hva årene som kommer bringer, sier Brogeland.

Daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg, har delt svært mange år med Brogeland både som spiller og kamerat. De seneste seks årene også som kollegaer i Ull/Kisa.

– Per har gjort en strålende jobb i de to rollene han har hatt her, og vi kommer til å savne både han og kompetansen hans her. En skikkelig fotballmann vi har hatt stor glede av å ha i klubben, sier Strømberg.

Per ble takket av med lunsj og kake mandag, men vi håper han fortsatt stikker innom Jessheim stadion i tiden som kommer. Trolig allerede søndag, når Ull/Kisa og Kongsvinger altså møtes til den 27. serierunden i OBOS-ligaen.

Annonse fra Obos-ligaen: