Bunnsolid defensiv i generalprøven

Det var ingen fotballkamp for historiebøkene, men Ull/Kisa slapp opprykksfavoritt Tromsø til svært lite da generalprøven på Jessheim stadion endte 0-0.

Med en 5-2-3-formasjon i de første 45 minuttene var planen om å holde nullen svært klar og tydelig i inngangen til kampen for Ull/Kisas del. På samme måte som i seieren mot Ranheim på Marbella var det derfor motstanderen som hadde ballen mest, men tross ballinnehavet skapte Tromsø nesten ingen ting på et kompakt og solid Ull/Kisa-lag fredag.

Ull/Kisa fikk noen fine brudd og overganger, men var litt for upresise på den siste tredjedelen til at det ble spesielt skummelt. Kampens første sjanse kom etter 39 minutter da Ruben Yttergård Jensen fikk to skuddforsøk i etterkant av et Tromsø-innlegg. Det første blokkerte Steffen Jenssen, mens Stefan Hagerup reddet strålende på forsøk nummer to.

Som planlagt la Ull/Kisa om til 4-3-3 i pausen og rent spillemessig kom man mer med i kampen. Tromsø slet fortsatt med å skape noe, med unntak av en corner tidlig i omgangen. Hagerup reddet strålende på Lars Sætras heading og fikk også kontroll på returen fra Jostein Gundersen.

Begge lagene gjorde en del bytter utover i kampen og den voldsomme varmen på kunstgresset på Jessheim stadion preget også helt sikkert.

Mot slutten var Sverre Økland svært nære seiersmålet i favør Ull/Kisa etter at Sebastian Remme Berge drev strålende fremover i banen. Økland trakk seg inn og avsluttet mot det lengste hjørnet, men Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm slo til corner.

På overtid vendte Sebastian Remme Berge frekt opp etter en kort variant som etter hvert endte hos Erik Rosland. Han banket til, men en Tromsø-spiller blokkerte til en ny Kisa-corner. Dermed ebbet kampen ut med 0-0.

Nå venter en uke med trening før vi møter Strømmen IF i serieåpning på Jessheim stadion. Kampen starter 18.00 og vi kommer med mer info i dagene inn mot den kampen.

PS! Se videointervju med Stefan Hagerup nederst i saken.

Kampfakta, treningskamp

Ull/Kisa – Tromsø 0-0
Jessheim stadion. Gule kort: Herman Haugen, Ull/Kisa. Jostein Gundersen, Tromsø. Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Tilskuere: 0.

Ull/Kisa (5-2-3/4-3-3): Stefan Hagerup – Vegard Kongsro (Sebastian Stokke i 20 min.), Espen Garnås, Morten Sundli (Sindre Rindal i 20 min.), Steffen Jenssen (Sverre Økland i 45 min.), Stian Ringstad (Herman Haugen i 45 min.) – Sverre Martin Torp (Erik Rosland i 20 min.), Christian Aas (Tengel Lia Fredriksen i 12 min.) – Sander Werni (Sebastian Remme Berge i 32 min.), Mesut Can (Sander Forø i 45 min.), Henrik Kristiansen (Ole Andreas Nesset i 35 min. (Elias Solberg i 10 min.)).


Annonse fra Obos-ligaen: