En hedersmann trapper ned

Alexander Håkull-Vangen har vært involvert i forskjellige Ull/Kisa-roller siden 2010. I 2021 tar han fotballpause.

Det blir første gang på 11 år at han ikke er formelt involvert i Ull/Kisa Fotball.

– Det er med litt tungt hjerte jeg tar en pause, men det handler om totalkabalen med studier, jobb og det som skjer på hjemmebane. Men jeg kommer garantert jevnlig innom Jessheim stadion også i år, sier 31-åringen, som kan se tilbake på svært mange fine minner i Ull/Kisa.

– Opprykket i 2011 står igjen som det aller beste. Det var fantastisk morsomt i og med at det var aller første gangen klubben rykket opp og det skjedde da vi flyttet fra gamle Jessheim stadion og til anlegget på Gystadmarka, sier keeperen, som kom til Jessheim fra Bodø/Glimt året før.

Hans debutsesong i 2010 var en knalltøff kamp for å berge plassen, men keeperen var en viktig bidragsyter både før og etter Arne Erlandsens inntreden før høsten.

Året etter ble en historisk sesong hvor Håkull-Vangen spilte samtlige kamper, med unntak av hjemmekampen mot Steinkjer. Ull/Kisa rykket opp til daværende Adeccoligaen med 51 poeng på 26 kamper og Håkull-Vangen leverte i likhet med resten av laget en praktsesong i 2011.

I 2012 konkurrerte nordlendingen med Arnold Origi om førstekeeperplassen, men han fikk sin debut på nivå to for Ull/Kisa i hjemmekampen mot Bærum 14. oktober. Nåværende daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu og hans lagkamerater tapte 5-2 på Jessheim stadion etter at det sto 1-1 halvveis.

deGea
Alexander Håkull-Vangen har vært en strålende miljøskaper i Ull/Kisa. Her fra en av hans kanskje beste kamper, da plassen ble sikret borte mot Kristiansund i 2013.

Sesongen 2013 ble Håkull-Vangen svært viktig da han ble valgt fremfor Stefan Logi Magnusson i avslutningen av sesongen, hvor Ull/Kisa til slutt berget plassen. 2014 og 2015 ble preget av skader, og han var også et halvt år i Fredrikstad i 2015, før han returnerte til Ull/Kisa året etterpå. Siden har han vært en del av keeperteamet, først og fremst som spiller, men etter hvert også som keepertrener i utviklingsavdelingen samt at han har hatt en del økter på A-laget. 

Håkull-Vangens siste A-kamp for Ull/Kisa var også historisk, da man for aller første gang i klubbens historie kom til 4. runde i NM, i 2018. Dessverre røyk kvartfinale-muligheten etter straffesparkkonkurranse mot Bryne.

Vi takker keeperen for 11 strålende år, og gleder oss til å se han på Jessheim stadion også i 2021, selv om det kun blir som tilskuer.

Annonse fra Obos-ligaen: