Flere grep inn mot årets sesongoppkjøring

Økning av antallet treningsøkter og bedre kontringer med mer løpsvilje er blant nøkkelpunktene når Trond Fredriksen går inn i sin andre sesongoppkjøring som Ull/Kisa-trener.

– Det går litt på antall treninger i oppkjøringen. Litt på innholdet i treningene. Så går det litt på hva som er vår identitet. I fjor manglet vi litt på kontringsspillet, løpsvilje og ide bak kontringene våre. Det er mange mål å hente i en fase der motstanderen er i ubalanse. Den biten der blir viktig for oss, sier Trond Fredriksen på spørsmål om endringer inn mot 2020 kontra 2019, i det nesten seks minutter lange videointervjuet som kan sees nederst i saken.

– I evalueringen vi har gjort var vi veldig fornøyde med januar i fjor, så gjorde vi noen feil i februar/mars. Mest sannsynlig så trente vi litt for lite og det ønsker vi å rette på i år, tilføyer han.

Rolig tilvenning

Ull/Kisas A-lag er altså i gang med forberedelsene til 2020-sesongen og har gjennomført to fotballtreninger så langt denne uken. Torsdag venter en tøff fysisk økt, før det blir fotball på Jessheim stadion fredag og lørdag.

– Vi har en rolig komme i gang-uke der vi får tilvendt oss litt fotball-bevegelser igjen. Målsettingen med uken er at vi skal trene normalt fra mandag av, med full fart på både beina og hodet i forhold til spillestil og alt, sier Ull/Kisas hovedtrener.

Neste fredag blir det kamp mot Eidsvold Turn, så spilles det jevnlige treningskamper før Marbella-oppholdet i starten av mars-måned.

– Fått på plass et veldig fint program med lag som er antatt litt svakere enn oss, lag som er på nivå med oss og lag som er hakket bedre enn oss, sånn at vi skal få jobbet godt med alle spillfasene fremover, sier Fredriksen om motstanden som kommer.

Få oversikt over alle treningskampene til Ull/Kisa Fotball her!

Nykommerne på plass

Sander Forø trente mye med A-laget i hele fjor, men er i gang med sin første sesongoppkjøring som en del av A-stallen. Erik Rosland og Steffen Jenssen er foreløpig de to nye fjesene utenfra, som er på plass på Jessheim stadion.

– Begge to har svart til forventningene, så er det selvfølgelig urettferdig å begynne måle spillere opp mot hverandre allerede nå. Alle skal få lov til å komme godt i gang, sier Fredriksen, som er inne i sin andre oppkjøring i Ull/Kisa.

– Fordelen i fjor var at du kom inn som ny. Som spiller er det alltid spennende med nye tanker og nye ideer og man får mye gratis gjennom det. I år har vi ikke den fordelen, samtidig har vi ett års erfaring på det som vi har jobbet med i sammen. 

Med et overgangsvindu som er åpent ut mars-måned kan mye skje på spillersiden både inn og ut.

– Stammen i laget er vi veldig godt fornøyd med at vi allerede har på plass, ut ifra det så er det lett å jobbe fremover. Så er vi på jakt etter det lille ekstra, spesielt i fremste rekke. Der er vi per dags dato færre spillere og vi har noen i kikkerten, lover Fredriksen.

Se hele intervjuet med han nederst i saken.

Sesongkortsalget for 2020 er i gang. Her kan du sikre deg din plass på Jessheim stadion.


Annonse fra Obos-ligaen: