Stian Filtvedt fra adidas, daglig leder i Ull/Kisa Fotball Cato Strømberg og Erling Narmo fra G Sport Jessheim Storsenter.

Fra rød til gul sone

Onsdag offentliggjorde Norges Fotballforbund regnskapstallene for første halvdel av 2019. Ull/Kisa Fotball rykker opp til gul sone.

I mai ble Ull/Kisa Fotball plassert i rød sone for klubblisensrapporteringen for 2018. Da tallene for første halvdel av 2019 ble offentliggjort onsdag, har Ull/Kisa Fotball rykket opp fra rød til gul sone.

– Vi har jobbet hardt og fulgt planen som vi har lagt opp sammen med Norges Fotballforbund. At vi nå er i gul sone betyr jo at vi er på rett kurs, så må vi bare jobbe knallhardt rundt økonomien videre, sier daglig leder Cato Strømberg i Ull/Kisa Fotball.

Les sak fra forrige rapportering her!

– Klubbenes økonomirapporteringer viser at noen klubber gjør det bra, mens andre sliter med å oppnå økonomisk bærekraft. Det er derfor viktig å understreke at de klubbene som har en drift som går med stort underskudd må justere kursen. Jeg observerer generelt at mange klubber er mer avhengig av å ha overskudd på sin spillerlogistikk enn vi har sett tidligere. Dette stiller store krav til klubbene, og gir en høyere risiko enn andre inntektselementer i en klubbøkonomi, sier seksjonsleder klubbstøtte Rune Nordhaug i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Nest-Sotra og Strømmen IF ble begge trukket ett poeng for ikke å ha nådd sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet i vår. Nå er Nest-Sotra trukket ytterligere tre poeng, og står dermed med 38 poeng og ikke 41 med fire serierunder igjen av OBOS-ligaen.

Se presentasjonen som omhandler første halvår i 2019 her!

PS! Bildet i saken er tatt i forbindelse med lanseringen av Adidas inn som ny utstyrsleverandør fra 1.1.2020.

Annonse fra Obos-ligaen: