Fra utviklingsavdelingen til irsk proffotball

Filip Fjeldheim Da Silva har signert en profesjonell kontrakt med irske Finn Harps FC.

Klubben holder til i den lille byen Ballybofey (rundt 5000 innbyggere), som sogner til Donegal-distriktet i den nordlige delen av Irland. Lagets hjemmebane heter Finn Park, og har plass til 6000 tilskuere.

Finn Harps rykket ned fra den irske toppserien i 2022, men har ambisjoner om å gå rett opp igjen kommende sesong.

Manager Dave Rogers har en CV med mange forskjellige klubber, både som spiller og trener. 47-åringen har blant annet jobbet i Liverpool og Nottingham Forest sitt akademi.

Les også sak på Finn Harps sine hjemmesider her

Fra Jessheim til Irland for å spille fotball er ikke hverdags, og Da Silva er naturligvis spent. Med 16 mål på 24 kamper for Ull/Kisa 2 i 2022 har han vært på radaren til flere klubber, både på og utenfor Romerike. Nå blir det et nytt land og en helt ny kultur.

– Jeg må få takke for de flotte årene med barne- og ungdomsfotball i Ull/Kisa. Og også si takk til alle lagkamerater og trenere jeg har hatt opp gjennom. Nå gleder jeg meg til en helt ny fotballopplevelse, sier han selv.

Vi ønsker Filip masse lykke til på reisen!

PS! Tidligere denne uken ble også tidligere Ull/Kisa-junior Eythor Bjørgolfsson valgt av Seattle Sounders i MLS-draften. Spissen har spilt college-fotball i USA i flere år nå. Neste steg blir å vise seg frem under et lengre opphold med Sounders, før han eventuelt får kontrakt.

Annonse: