Gode råd og praktisk info

Her kommer noen gode råd og oppfordringer fra utviklingsleder Kjetil Haga rundt korona-utfordringene som setter sitt preg på all fotballaktivitet i Ull/Kisa.

Vi i Ull/Kisa Fotball ønsker i så stor grad som mulig å bidra til å hjelpe våre barn og ungdommer til å holde seg aktive og ved dette samtidig bidra positivt til mental helse gjennom denne vanskelige perioden. Mange av våre yngre har god disiplin og også sterk støtte i hjemmet, mens andre kan befinne seg i en mye vanskeligere situasjon.

Vi tenker at dersom vi trenere kan stimulere til god fysisk aktivitet for vår gruppe, SELVSAGT INNENFOR RETNINGSLINJER GITT AV MYNDIGHETENE I FORHOLD TIL SMITTESPREDNING, vil vi være en viktig bidragsyter for at våre barn og unge kommer seg godt igjennom denne perioden.

Mange av barna vil ha stort behov for og god effekt av å bli fulgt opp og påvirket av sine lags trenere via sosiale medier, spond eller de kanaler som hvert enkelt lag benytter, med oppfordring og ideer til trening og aktivitet med eller uten ball. Vi tror at vi som klubb og dere trenere som forbilder for barna og ungdommene kan ha en positiv effekt på utøverne ved å yte påvirkning i denne perioden, og at denne påvirkningen kan være like viktig sosialt og mentalt så vel som sportslig. Det anbefales også å opprette en to-veis kommunikasjon der det er mulig, ved at spillerne rapporterer tilbake (frivillig eller obligatorisk alt etter alder og nivå) hva de har trent på osv for å forsterke budskapet og eierskapet.

Flere av våre grupper er i gang med tilrettelagt aktivitet (kun individuelt), og dersom noen av trenerne trenger tips og råd er jeg sikker på at våre mest skolerte trenere (f.eks ansatte/ engasjerte trenere i våre U-grupper) er villig til dele sine treningsplaner og tips med trenere i breddegruppene. Noen kontaktpunkter under på trenere som helt sikkert kan være behjelpelige med gode tips for nettopp din aldersgruppe:

Kontaktpersoner:

Aldersgruppe 17-19: 
Fredrik Eliassen trener rekruttlaget [email protected]
Oddvar Henriksen trener G19-1 [email protected]

Aldersgruppe 15-16:
Vegard Hokstad trener U16 [email protected]
Rafael Moreno trener U16 [email protected]

Aldersgruppe 13-14:
Toana Aliassi trener U14 [email protected]

Aldersgruppe 11-12:
Geir Magnussen trener U12 [email protected]

Aldersgruppe 7-12:
Trenerveileder Jarle Toften [email protected]

Jentefotball:
A-lagstrener og akademileder Jan Åge Leonsen Sandviken [email protected]
Spillerutvikler Christian Melby [email protected]

Keepere:
Keepertrener U-avd Alexander Vangen [email protected]
Keepertrener U-avd Ken Opsahl [email protected]

Nøl heller ikke med å ta direkte kontakt med meg eller andre i klubben for tips og råd i denne situasjonen. Husk at vi kan være viktige bidragsytere for å hjelpe våre unge til å ta vare på seg selv. Lykke til og tusen hjertelig takk for den fantastiske og viktige jobben dere gjør sammen med deres medtrenere! Sammen skal vi gjøre alt vi kan for at vi kommer styrket ut i andre enden av disse tøffe utfordringene.

Vedlegger et treningsprogram laget av U12-trener Geir Magnussen som et eksempel på hvordan dette kan gjøres.

PS! Husk alltid å passe på at vi oppfordrer til å være SVÆRT NØYE med å følge rådene fra helsemyndighetene!

 

Annonse fra Obos-ligaen: