Stefan Hagerup

Hagerup blir permanent Ull/Kisa-spiller

Stefan Hagerup gjorde en flott jobb på lån forrige sesong. Nå er han klar for Ull/Kisa de to kommende årene.

Da Alexander Vangen dro på seg en strekk i 16. mai-kampen mot Mjøndalen, ble Stefan Hagerup innlånt fra Songdal på dispensasjon fra Norges Fotballforbund frem til sommeren.

Bergenseren gikk direkte inn i startelleveren mot Hødd, og spilte ytterligere åtte kamper for Ull/Kisa i OBOS-ligaen før han returnerte til Sogndal i sommerpausen.

Nå kommer keeperen tilbake til Jessheim, og denne gangen blir oppholdet permanent.

Hagerup har vært klar på at han jakter spilletid, og selv om han i utgangspunktet hadde ett år igjen av kontrakten med Sogndal, har Tippeliga-klubben vært svært løsningsorienterte ovenfor både Hagerup og Ull/Kisa.

Tirsdag formiddag fløy han fra Sogndal til Gardermoen, hvor han med umiddelbar virkning går inn i Ull/Kisa-troppen, i første omgang ut 2018-sesongen.

I Hagerups ni kamper i fjor, holdt han nullen ved tre anledninger, blant annet i seirene mot Strømmen (2-0) og KFUM Oslo (3-0).

– Stefan kom inn og gjorde et veldig solid inntrykk, og det har vært naturlig for oss å følge med han siden det. Nå er vi glade for at dette løste seg, sier keepertrener Fredrik Vestgård.

– Vi vet hva vi får, og Stefan kjenner Ull/Kisa fra før. Han kommer hit for å utvikle seg videre, så det blir spennende.

22-åringen går inn i Ull/Kisas keeperteam sammen med Alexander Vangen og Fredrik Johansen Mundal.

Hagerup var kanskje OBOS-ligaens beste keeper i perioden han spilte for Sogndal i 2015, i det som endte med et suverent opprykk for Eirik Bakkes mannskap.

Se også sak på Sogndals hjemmesider her!

I fjorårets Eliteserie har U21-landslagskeeper Mathias Dyngeland blitt prioritert foran Hagerup, som likevel har tatt solide steg siden han gikk til Sogndal fra FK Fyllingsdalen.

Nå skal han forhåpentligvis fortsette utviklingen i Ull/Kisa, hvor han har sin første treningsøkt med sine ny-gamle lagkamerater tirsdag ettermiddag.

Hagerup blir Ull/Kisas tredje nykommer inn mot 2017, i tillegg til Martin Torp som også har blitt permanent Kisa-spiller. A-stallen teller nå 18 spillere totalt.

Hagerup.jpg
Stefan Hagerup
Annonse fra Obos-ligaen: