Her er de beste derbyminnene

Før Ull/Kisa og Eidsvold Turn skulle møtes i 2015, samlet vi en rekke minner fra begge leire. De passer fint å ta frem igjen før morgendagens kamp på Myhrer.

Begge klubbene samarbeidet om å hente inn en rekke tidligere spilleres beste derbyminner foran lokaloppgjøret på Myhrer for sju år siden. Her kommer de igjen:

Husk også å kjøpe billett til kampen her!

Johan Kolbjørnsrud, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Har spilt i begge klubber, men ikke i så mange lokaloppgjør av betydning. Naturlig nok spesielt når man møter «erkerivalen» hvor mange tidligere lagkamerater og kompiser spilte. Men ingen tvil om at mitt beste minne er fra bortekampen i 2015. Vi var svake i store deler av sesongen, men klarte å vinne på UKI etter scoring fra unge lovende Trøen. Flott vær og mye folk, det var noen nydelige timer på Jessheim!

Robin Edvardsen, tidligere Eidsvold Turn-spiller: 
Jeg husker godt to fine kamper! Den første var på Myhrer i øsende regn og endte vel 0-0. Halve laget kranglet med Jørstad-brødrene i pausen! Fin temperatur slik det skal være i et derby. Så husker jeg godt 1-0-seieren på UKI Arena i en krigekamp med masse Turn-folk på tribunen i 2015. Kisa hadde et godt lag som rykket opp med en gammel IFK Göteborg-legende som her det året. Jeg husker veldig mange av kampene mot Kisa godt og hadde også en del krangler med Arne underveis!

Martin Trøen, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller: 
Nå er jo jeg en av de som har begått synden i å spille for både Turn og Kisa, men hadde heldigvis lagt opp før lagene endte på samme nivå igjen. Det beste minnet er uten tvil borteseier på Jessheim Stadion med 1-0 i solsteika i 2015. På en pen andreplass er minnene av en smått aggressiv Are Hokstad i disse oppgjørene da jeg var ballgutt på Myhrer. For en legende.

David Jansen, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Det har vært mange spennende kamper mot Kisa. Kribla alltid litt ekstra i magen før de kampene. Må kanskje bli 2-1-seieren på Myhrer i min første sesong for Turn som 17-åring. 2005. Det var stas å slå naborivalen. Kanskje litt ekstra stas som unggutt. Husker hvert fall at jeg kjente på litt eufori da jeg putta!

Karl Andre Hovde, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Jeg har spilt i begge klubber og hadde det strålende begge steder. En kamp jeg husker ekstra godt var vel i 2002, da jeg spilte for Ull/Kisa. Vi var favoritter, men tapte på Myhrer. Det var i og for seg ikke noe godt minne, men Henrik Nordnes ødela døra i frustrasjon etter kampen. Det har vi glist godt av i ettertid!

Kristian Skjennum, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Myhrer nest siste serierunde 2002. Vi ligger i nedrykksstriden og ligger under 0-2 til pause. Det resultatet innebærer at vi antagelig må vinne borte mot Nybergsund i siste runde for å berge plassen. Vi snur til 3-2 i andre omgang og redder plassen. Ellevill jubel på stadion og i garderoben etter kampen. At Kisa-spillere i skuffelse sparker høl i garderobedøra la ingen demper på stemninga.

Thomas Frigård, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Mitt beste minne må være Kisa-Turn i 2008. I denne kampen viste vi hvor mye vilje, moral og samhold har å si i fotball. Vi tok kommandoen fra første minutt og kjørte over et godt Kisa-lag på deres hjemmebane. Vi kombinerte god angrepsfotball med et kompakt og aggressivt forsvarsspill. En av de deiligste seirene i 2008!

Anders Eriksen, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
Jeg har vært i begge klubber, men ser på meg selv som Kisa-gutt. Det er der jeg har vært lengst. Storseieren mot Turn på Myhrer (5-1) husker jeg veldig godt, men det som vekker flest gode minner er alle fightene med Terje Røsrud. Det var så mye dueller og munnhuggeri, og han var alltid forbannet. Slike ting er det man savner når man ser tilbake på det.

Frank Arne Hauge, tidligere Ull/Kisa- og Eidsvold Turn-spiller:
For min del husker jeg to episoder spesielt godt. Den ene var da Henrik Nordnes sparka høl i døra på Myhrer da jeg som Turn-spiller var med på å slå Kisa. Et annet godt minne var som Kisa-spiller. Vi pumpet opp garderoben med høyttalere og forsterkere, dunket på med musikk nede i garderobene på gamle Jessheim stadion og etter å ha vunnet bar vi anlegget opp for å provosere ytterligere. Disse kampene er herlige!

Wegard Bakkehaug, tidligere Eidsvold Turn-spiller:
Nest siste serierunde 2002. Vi kjempet med Elverum om å berge plassen og ville være sikre med tre poeng. Vi fikk høre at Elverum ledet stort ganske tidlig. På Myhrer var det grått, surt, regn og Kisa ledet 2-0 til pause. Tror Titt scora minst ett. Så kom vi tilbake på 2-2 ved Skjennum og Røsrud og det ble totalkok siste minuttene. Husker Arnfinn Bjerke var linjemann og fikk gjennomgå no fryktelig for ikke å være på høyde da vi ble snytt for straffe. Men straffa kom like før slutt, Einar Kalsæg scora og feiringen for at plassen var sikra holdt høyt internasjonalt nivå.

Are Hokstad, tidligere Eidsvold Turn-spiller:
Mange minner. Både gode og dårlige. Beste er nok serieåpning 2000 på Jessheim Stadion. Mye folk, første møtet mitt med Ullensaker for Turn i obligatorisk match. Ullensaker stilte med Petter Hagen, Per Fossen, Harald Fjeldberg og John Anders Skoglund, gode kompiser som jeg spilte sammen med i Holter. Vi vant 2-1, broderen putta begge for oss etter at Kristian Skjennum brakk nesa hans, Skoglund putta for Ullensaker og Mo fikk rødt kort. Etter kampen klarte brodern, som da bodde i Drammen, å glemme bagen sin midt på parkeringsplassen på Jessheim stadion. Tradisjonelt har jeg vært lite glad i å få slik oppdrag, men dagen etter var det en fornøyelse å reise hjem til Kisa-leder Yngve Nyjordet å hente bagen. Ellers skulle jeg ønske jeg ikke var så mye eldre en Truls J. Vi hadde mange fine krangler og stygge taklinger på hverandre. Etter kampen lo vi av det begge to. 

Geir Frigård, tidligere Eidsvold Turn-spiller og trener:
Jeg har vært med på opp- og nedturer både som spiller og trener mot Kisa. Det beste minnet er kanskje 3-0-seieren hjemme i 2006 i en periode hvor vi var bra og Kisa slet. Den matchen spilte vi dem ut etter alle kunstens regler. Siden var jeg med på stortap mot Kisa på Myhrer som trener for Turn. Dette er og skal være spesielle kamper som det betyr noe ekstra å vinne for både spillere, ledere samt folk på Jessheim og Eidsvoll!

Lars Helge Hoel, tidligere Eidsvold Turn-spiller:
Mitt beste minne går helt tilbake til 1994 da det var klasseforskjell mellom lagene i Turns favør. Lars Øistad (bosatt på Jessheim) var trener, og Oddvar Henriksen raget meget høyt på en corner og stanget inn sluttresultatet til 0-3. Det ble en meget hyggelig fest på Observatoriet for oss Turn-gutta den kvelden!

Oddvar Henriksen, tidligere Eidsvold Turn-spiller: 
Som Turn-spiss husker jeg kamper med tøffe dueller med Stein Vidar Karlsen og Henrik Nordnes. Skreia (Stein Vidar Karlsen) brukte de midlene han kunne, og jeg gjorde vel det samme. En match, jeg mener det var tidlig på 2000-tallet, reiv rett og slett Skreia shortsen min i stykker, og jeg husker den måtte byttes underveis i 1. omgang. Disse kampene er fantastisk morsomme!

Terje Røsrud, tidligere Eidsvold Turn-spiller:
Har mange gode minner fra småkrangling og dueller med Anders Eriksen, Eirik Soltvedt og Tore Holm! Men det beste minnet må vel være fra høstkampen i 2002 hvor vi trengte poeng for å unngå nedrykk. Etter å ha ligget under 0-2 kom vi grusomt tilbake. Sannsynligvis eneste gangen jeg har scoret et mål av betydning. Det var et frispark fra siden som ble, slik jeg husker det, saksesparket i mål fra undertegnede bak en ellers så glimrende, men ved den anledningen sjanseløs Roger Vaaler.

Truls Jørstad, Ull/Kisa-spiller:
Mitt største minne fikk jeg i 2010. Vi kjempet for å berge plassen den sesongen og hadde klart det før vi skulle spille mot Brumunddal i den siste serierunden. Eidsvold Turn skulle møtte Raufoss på bortebane og hadde allerede rykket ned. Jeg husker vi tilfeldigvis passerte Eidsvold Turn-bussen ved Nebbenes, og den var av det heller gamle slaget. Eirik Soltvedt meldte ''3.divisjonsbuss'' til flere Turnere om bord der bare for å fyre opp ekstra. Disse kampene er helt herlige å spille, og jeg har kranglet med så mye Eidsvold Turn-folk opp gjennom.

Ola Jørstad, tidligere Ull/Kisa-spiller:
Det beste minnet er fra 14.06.08 da Ull/Kisa vant 5-1 på Myhrer. Vi lå under 1-0 etter 10 min, så utlignet vi til 1-1 på straffe ved Harald Hauge. Etter den utligningen var det bare et lag på banen og vi vant til slutt 5-1. Alle som var på den kampen husker vel fremdeles 5-1-scoringen til Anders Mehren fra minst 25 meter rett i krysset.

Eirik Soltvedt, tidligere Ull/Kisa-spiller:
Både Mehren-målet i storseieren og meldingen om 3. divisjonsbussen henger høyest for min del. Jeg likte alltid å spille mot Turn! For det første vant vi ofte og for det andre elsket jeg å score foran den kjernen Turn-supportere som bare slengte dritt fra trebenkene. Oppgjørene mot Turn blir hvert fall av meg husket som årets høydepunkt og det var alltid utfordrende å dra til Myhrer å møte et lag som alltid gav hundre prosent for å slå oss. I løpet av mine 8 år i Kisa kom aldri Turn høyere enn oss på tabellen og det er bra. 

Henrik Nordnes, tidligere Ull/Kisa-spiller:
Jeg bodde i det vi kalte for ''Huset'' i Lillestrøm sammen med Kenneth Faanes og Frank Arne Hauge. Vi spilte mot hverandre, de for Turn og jeg for Kisa, flere ganger. Det er mange minner fra disse kampene, og jeg husker jo også den kampen vi ledet, men tapte, og garderobedøra ble sparket i fillebiter. Jeg trur Turn fikk trene noen økter gratis i Magasinleieren vinteren etter som erstatning. Vi hadde et lag med mye gode spillere på den tiden; John Anders Skoglund, Harald Martin Solberg, Caleb Francis, Titt osv.

Stein Vidar Karlsen, tidligere Ull/Kisa-spiller:
Jeg husker godt en kamp jeg taklet Are Hokstad gjennom innbytterbenken. Tror faktisk hullet er der enda! Det var alltid stas å møte gutta fra grunnlovsbygda. Det var god stemning og mye folk på kampene og det pirret alltid ekstra i beina i disse oppgjørene.

Bildet i saken er tilbake fra 2005, og viser Truls Jørstad i duell med Eidsvold Turns Sigurd Ertsås, med storebror Ola Jørstad i bakgrunn.

Annonse: