Innmarsj før den 26. serierunden mellom Ull/Kisa og Mjøndalen.

Her er status før 29. serierunde

Vi gir deg utgangspunktet før de nest siste kampene i OBOS-ligaen.

OBOS-ligaen 2018, etter 28 av 30 serierunder (med plussmål i parentes).

1 Mjøndalen 57 (+25)
2 Viking 55 (+20)
3 Aalesund 53 (+22)
4 Sogndal 48 (+14)
5 Kongsvinger 41 (+12)
6 Ullensaker/Kisa 40 (+9)
7 Tromsdalen 40 (-2)
8 Nest-Sotra 39 (+1)
9 Sandnes Ulf 39 (-3)
10 HamKam 36 (-2)
11 Jerv 35 (-6)
12 Strømmen 35 (-8)
13 Åsane 33 (-13)
14 Notodden 30 (-6)
15 Florø 27 (-29)
16 Levanger 15 (-34)

1-2 rykker opp.
3-6 spiller kvalifisering om å møte lag fra Eliteserien.
14 spiller kvalifisering mot Fredrikstad eller KFUM Oslo.
15-16 rykker ned.

29. serierunde, merk at alle kamper skal spilles likt, med kampstart 12.00

Aalesund – Levanger
Alt annet enn seier vil være skuffende for Aalesund. Selv om de slår nedrykksklare Levanger, kan vi få en situasjon hvor de likevel ikke holder en av de to direkte opprykksplassene med en serierunde igjen (Les hvorfor under). Levanger har allerede rykket ned, og reiser til Ålesund uten noe å spille for.

Mjøndalen – Viking
Om Viking slår Mjøndalen på bortebane, vil de også overta serieledelsen med ett poeng mer enn Mjøndalen før den siste serierunden. Mjøndalen vinner OBOS-ligaen og rykker opp med seier, mens uavgjort vil sørge for at det er helt åpent med en runde igjen. Gitt at Aalesund slår Levanger, mens det ender uavgjort i Buskerud, vil Mjøndalen (58), Aafk (56) og Viking (56) alle ha mulighet på en av de to opprykksplassene før siste serierunde. Aafk vil passere Viking på målforskjell.

Tromsdalen – Sogndal
Sogndal har i teorien mulighet til tredjeplassen på tabellen, men har i praksis svært lite å spille for. De blir nummer fire, om ikke Aafk taper begge sine og Songdal vinner sine to resterende. For hjemmesterke Tromsdalen er oppgjøret av stor betydning. De kan klatre opp til femteplass med seier, om Ull/Kisa (Jerv) og Kongsvinger (Nest-Sotra) ikke vinner. 

Ull/Kisa – Jerv
Etter fem kamper uten seier, jakter man virkelig tre poeng på Jessheim nå. Men Ull/Kisa kan beholde sjetteplassen også med uavgjort om Tromsdalen taper, samt Sandnes Ulf og Nest-Sotra spiller uavgjort/taper. Om de tre nevnte scenarioene skjer, mens Ull/Kisa slår Jerv kan man i praksis sikre en kvalifiseringsplass allerede, fordi målforskjellen er bedre enn hos TUIL, Nest og Sandnes. Jerv spiller kun for best mulig plassering oppover på tabellen, fordi lagene foran de møtes innbyrdes. De kan i verste fall havne i kvalifsering om nedrykk, men det skal fryktelig mye til.

Sandnes Ulf – HamKam
Begge lagene har mulighet på en topp-6-plassering, som gir kvalifisering. HamKam må vinne om det skal være reelt. Sandnes Ulf bør helst også det, men kan også ha en mulighet på femteplass før siste serierunde med uavgjort. Da må de håpe på Tromsdalen-tap mot Sogndal, Jerv-seier eller kanskje aller helt uavgjort på Jessheim, samt uavgjort mellom Kongsvinger og Nest-Sotra.

Kongsvinger – Nest-Sotra
Også dette en kamp der begge lag har en kvalifisering å spille om. Vinner Nest-Sotra vil de passere Kongsvinger på tabellen, men vil fortsatt være nummer sju om Tromsdalen og Ull/Kisa vinner sine kamper. De kan også klatre helt til femteplass, med uavgjort/tap for de nevnte lagene. Kongsvinger fester grepet om en av de to gjenstående kvalifiseringsplassene på tabellen om de vinner, mens ved uavgjort kan de bli passert av Ull/Kisa og Tromsdalen.

Åsane – Strømmen
Denne kampen er av voldsom betydning for begge lag. Vinner Strømmen har de sikret plassen, og kan altså ikke havne i nedrykkskvalifisering. Åsane ligger to poeng bak, og vil passeres av Notodden om de slår Florø og Åsane taper selv. Med uavgjort kan begge lag fortsatt havne i en eventuell kvalifisering.

Notodden – Florø
Florøs målforskjell er vesentlig dårligere enn Notoddens, og de vil uansett ikke passere Telemark-laget selv om de vinner over laget foran seg på tabellen. Dog kan de spille seg til kvalifiseringshåp om de vinner denne kampen. Da vil siste serierunde bli avgjørende. Notodden vil med seier i hvert fall ikke rykke ned, og de kan også gå opp fra kvalifiseringsplassen om de vinner og Åsane taper mot Strømmen.

Slik spilles 30. serierunde i OBOS-ligaen:
Florø – Mjøndalen
HamKam – Ull/Kisa
Jerv – Tromsdalen
Levanger – Sandnes Ulf
Nest-Sotra – Åsane
Sogndal – Notodden
Strømmen – Aalesund
Viking – Kongsvinger

Annonse fra Obos-ligaen: