Husk god håndhygiene

Ull/Kisa Fotball oppfordrer til oppmerksomhet rundt håndtering av smittefare i forbindelse med Koronaviruset.

Jessheim stadion og Idrettsparken vil inntil andre beskjeder gis være åpent som normalt, men vi minner alle brukere om hvor viktig det er med god hoste- og håndhygiene.

Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Det anbefales å ha tørkepapir tilgjengelig til bruk når du hoster og nyser. Har du ikke det er albuekroken et godt alternativ. Unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og, når det er mulig, hold minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer.

Koronaviruset smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person. De fleste som blir smittet vil trolig få luftveissymptomer som vil gå over av seg selv, mens noen kan utvikle alvorligere sykdom med blant annet lungebetennelse.

Vi forsøker også å sørge for at antibac står tilgjengelig i kafeteriaen på Jessheim stadion til enhver tid.

Det er Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) som har ansvaret for de nasjonale tiltakene i tilknytning til koronaviruset.

Fra Ullensaker kommunes hjemmesider:

Kommuneoverlegen har smittevernansvaret i vår kommune, og følger fortløpende med på ny informasjon som kommer fra sentrale myndigheter. Det blir gitt nødvendig informasjon til fastleger, legevakt og andre som trenger det.

Ingen i Ullensaker kommune er bekreftet smittet av koronaviruset nå. Men flere husstander er i frivillig karantene. 

All tilgjengelig informasjon om koronaviruset finnes på Folkehelseinstituttet sin nettside. Har du spørsmål om koronavirus som du ikke finner svar på der, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015. 

Annonse fra Obos-ligaen: