Kaland klar for Ull/Kisa

Mats Andre Kaland kommer fra Fredrikstad til Ull/Kisa, og har i første omgang signert en avtale ut 2018-sesongen.

Bergenseren var også på Ull/Kisa-radaren før 2016-sesongen, men valgte da å signere for Fredrikstad, hvor han har vært det siste halvannet året.

Der har han vært inn og ut av laget, men det er en spiller med masse referanser fra både OBOS-ligaen og Eliteserien som nå er klar for Ull/Kisa.

28-åringen spilte for Løv-Ham i daværende Adeccoligaen i 2010 og 2011. Deretter gikk han til Hønefoss hvor han spilte jevnlig på øverste nivå i Norge i 2012 og 2013. Spesielt 2013-sesongen, hvor han startet 18 av 30 kamper, spilte han regelmessig.

Buskerud-klubben rykket ned det året, og etter en sesong i OBOS-ligaen i 2014 spilte han fast i Superettan for svenske Varberg i 2015.

Dit ble han også lånt ut i halve fjorårssesongen, etter at han signerte for FFK før 2016. Nå kommer han til Jessheim, som permanent Ull/Kisa-spiller, selv om han i utgangspunktet hadde kontrakt med Østfold-klubben ut 2017.

– Kaland kan bekle flere roller, men hentes i hovedsak som en forsvarsspiller. Dog er det fint for oss at han er anvendelig ettersom Jonas Fjeldberg nå blir borte, sier Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim.

Kaland2
Mats Andre Kaland er klar for Ull/Kisa

Kaland kjenner Andreas Aalbu godt fra tiden de hadde sammen i både FFK og Varberg, mens han spilte sammen med Christian Aas i Hønefoss.

Vi ønsker Mats hjertelig velkommen til Ull/Kisa, og om alt går etter planen er han spilleklar allerede til hjemmekampen mot Elverum førstkommende søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: