Kaland tilbake i Ull/Kisa

En gammel kjenning er tilbake i en ny rolle; Mats André Kaland blir assistenttrener i Ull/Kisa Fotball kommende sesong.

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel i fotballivet og for meg finnes det ikke en bedre klubb å gjøre det i enn i Ull/Kisa, sier Kaland.

– Jeg har tenkt på å gå denne veien lenge og når Ull/Kisa tok kontakt nå kjente jeg at det var det riktige å gjøre, sier 32-åringen i videointervjuet som kan sees nederst i saken.

Kaland hadde i utgangspunktet kontrakt ett år til som spiller i Strømmen, men legger nå opp med fotball etter sesonger i blant annet Løv-Ham, Hønefoss, Fredrikstad, Varberg, Ull/Kisa og Strømmen.

I Ull/Kisa blir han Steffen Landros høyre hånd som assistenttrener og han vil også ha toppspillerutvikler-ansvar for de yngste spillerne i A-stallen, samt enkelte fra U19-gruppa. Bergenseren er i gang med trenerutdanningen og gleder seg til å bruke erfaringen fra haugevis med kamper i Eliteserien og i OBOS-ligaen.

TILBAKE: Mats André Kaland er tilbake i Ull/Kisa og blir assistenttrener og toppspillerutvikler i 2022.
TILBAKE: Mats André Kaland er tilbake i Ull/Kisa og blir assistenttrener og toppspillerutvikler i 2022.

– Hva får Ull/Kisa i Mats André Kaland som fotballtrener?

– De får en blid fyr i hvert fall, og får en som jobber hardt. Veien går seg til mens man går. Dette er nytt for meg også, men det blir veldig spennende, sier Kaland, som er optimist inn mot Ull/Kisa-året 2022;

– Et spennende team, en spennende bedrift og utrolig mange spennende spillere.

Kaland erstatter med det Jonas Rygg, som ønsket å slutte etter en periode med vurderinger rundt egen totalkabal.

TAKKER FOR SEG: Jonas Rygg
TAKKER FOR SEG: Jonas Rygg

– Det har vært ett spesielt halvår siden jeg kom, hvor vi dessverre ikke klarte å holde plassen. Jeg har samtidig lært mye og trivdes godt, men etter nøye evaluering er det riktig for meg å ikke forsette i Ull/Kisa. Nedrykket og konsekvensene av dette tilsier at våre veier skilles denne gang. Vil takke klubben og alle de flotte menneskene jeg har fått jobbe med for samarbeidet, sier Rygg.

Etter spillerperioden som gul og grønn i 2017 og 2018 ønsker vi Mats André Kaland hjertelig velkommen tilbake i Ull/Kisa Fotball, mens vi også takker Jonas Rygg for tiden her og ønsker lykke til videre.


Annonse: