Klare for islandsk fotballeventyr

Martin Søreide og Sander Forø reiser til Island for å spille fotball.

Forrige uke bestemte duoen seg for å hoppe på en veldig spennende mulighet i islandske Haukar, som spiller på nivå 3 på Island. Laget trenes av tidligere juniortrener og utviklingsleder i Ull/Kisa, Igor Kostic, og han er linken når Søreide og Forø reiser til Sagaøya for å spille fotball.

Det betyr at Ull/Kisa og Haukar er enige om en overgang for begge spillerne, som gleder seg til å jakte opprykk med en ny klubb i en ny fotballkultur.

– Vi har pratet åpent med Martin og Sander om ulike løsninger i lengre tid og tror dette er riktig for at de skal utvikle seg videre. At denne muligheten kom via Igor er veldig spennende og dette blir helt sikkert en opplevelse de kommer til å huske resten av livet, sier sportslig administrator Fredrik Vestgård om overgangen.

Martin Søreide står med 13 A-kamper og en scoring for Ull/Kisa, men fikk dessverre store deler av fjoråret spolert av skader. Nå er han sulten på masse spilletid i et land hvor fotballen ruller for fullt om bare noen uker.

– Det blir veldig spennende å oppleve noe nytt. Jeg har vært her i mange år, så det blir gøy å få noen nye opplevelser, sier Søreide, som har fått følgende info fra trener Kostic om Haukar;

– En klubb med høye ambisjoner, som har lyst til å rykke opp og komme seg høyere opp i seriesystemet på Island. Det var veldig hyggelig når han (Igor) tok kontakt. Det er fint for oss å komme til en trener vi kjenner godt og har spilt under i mange år. Jeg tror det blir veldig bra.

Se videointervju nederst i saken.

Sander Forø fikk fire innhopp for Ull/Kisas A-lag i fjor og også han gleder seg til å forsøke noe helt nytt.

– Det blir godt å komme seg ut av huset hjemme. Jeg gleder meg veldig, sier Forø.

– Jeg vet det er en klubb som har spilt høyt i divisjonene. De har også et håndballag som er veldig bra på lands- og verdensbasis. Vi kommer til et sted som har gode tradisjoner og som er veldig spenndende, tilføyer angriperen.

Overgangen betyr at Forø og Søreide har akslet Ull/Kisa-drakten for siste gang nå, men med mange gode fotballår igjen vil fremtiden vise om det blir en retur til Jessheim stadion. Vi ønsker uansett begge to masse lykke til.


Annonse fra Obos-ligaen: