Kvalifiseringshåpet røk med uavgjort

Damelaget spilte 2-2 i nøkkelkampen borte mot Grei 2 onsdag og ender dermed på andreplass i 2. divisjon.

Med seier ville Ull/Kisa-damene lagt et solid press på Sarpsborg 08, som da måtte slå Høybråten og Stovner i sin serieavslutning for å vinne 2. divisjon og få kvalifiseringsspill om opprykk.

Og selv om det var Grei som førte kampen i 1. omgang var det Ull/Kisa som tok ledelsen da Trine Skår Danielsen satte inn 1-0 til Ull/Kisa etter en overgang.

– Jentene virket litt preget og oppjaget. De dominerte store deler av 1. omgangen, men misbrukte sine muligheter. Da Trine scoret var det ufortjent, innrømmer trener Jan Åge Leonsen Sandviken.

Ledermålet og en god pauseprat ga selvtillit for etter hvilen løftet Ull/Kisa seg betraktelig. Da Skår Danielsen banket inn 2-0 fra distanse så ting veldig lyst ut med tanke på å ta over serieledelsen med en kamp mer spilt.

Dessverre kom Grei seg inn i kampen da de reduserte fra straffemerket med et kvarter igjen å spille før Arlinda Fera utlignet til 2-2 etter en corner med fem minutter igjen. Ull/Kisa jaktet desperat det viktige seiersmålet, men kampen endte 2-2.

Sarpsborg 08 har tre plussmål mer enn Ull/Kisa og en kamp til gode. Med utgangspunkt i at de bare har sluppet inn tre mål i hele år, så er det svært lite sannsynlig at de gir fra seg serieledelsen hjemme mot Høybråten og Stovner.

– Vi har en teoretisk mulighet, men løpet er nok kjørt. Rett etter kampen kjente vi naturligvis på skuffelsen, men i et større perspektiv har damelaget tatt store steg og levert en fantastisk sesong. Etter en ekstremt krevende periode for breddefotballen i halvannet år, har vi gått fra nedrykksplass i 2. divisjon i 2019 til å kjempe om opprykket i år, reflekteter Jan Åge Leonsen Sandviken.

Kampfakta, 2. divisjon kvinner

Grei 2 – Ull/Kisa 2-2 (0-1)
Grei KG. Mål: 0-1 Trine S. Danielsen (44), 0-2 Trine S.Danielsen (61), 1-2 Rikke Nedreaas (75, str.) 2-2 Arlinda Fera (85). Gult kort: Thea B. Wolden, Ull/Kisa. Dommer: Jan Erling Kristiansen, Skeid. Tilskuere: 120.

Ull/Kisa (4-3-3): Ingeborg Løvli – Selma Belhadi, Thea B.Wolden (Karoline M. Pedersen i 30 min), Madelen Larød, Sina Mørdre – Andrea Taugard, Åste Sundby, Trine S. Danielsen – Jorunn Waaler (Thea Dale i 15 min), Charlotte Elfstedt (Julie Pettersen i 55 min. (Margret Steingrimsdottir i 20 min), Naomi Griffin.

Annonse: