Må slå Sogndal og få hjelp av Aafk

Etter 4-2-tapet mot Aalesund og Stjørdals-Blink-poeng mot Åsane må Sogndal slås i siste serierunde, samtidig som at Stjørdals-Blink ikke vinner.

Etter 29 serierunder holder Blink kvalifiseringsplassen, to poeng foran Ull/Kisa. Ull/Kisa har bedre målforskjell, så utgangspunktet før den siste serierunden i OBOS-ligaen er enkelt:

Ull/Kisa må vinne og Stjørdals-Blink må ikke gjøre det, om direkte nedrykk skal unngås.

Lørdagens kamp i Ålesund besto av både opp og nedturer mot sunnmøringene, som ville rykke opp med seier.

Aafk hadde ballen mest i starten og fikk kampens første mulighet da Sigurd Haugen skled et Niklas Castro-innlegg rett utenfor etter et kvarter.

Utover i omgangen kom Ull/Kisa stadig mer inn i kampen og etter en drøy halvtime tok man også ledelsen. Sondre Sørløkk ble felt på vei fremover og Ull/Kisa fikk frispark. Det blåste Henrik Kristiansen rett i krysset og man var i ledelsen.

Sigurd Haugen fikk to muligheter til å avslutte etter et innlegg tett på hvilen. Stefan Hagerup reddet først, men Haugen var først på egen retur og satte den i mål. Dermed stod det 1-1 til pause.

I starten av 2. omgang var vertene klart best i en svak Ull/Kisa-periode. Dog leverte Stefan Hagerup flere strålende redninger og hindre Aafk å score.

Med drøye 20 minutter igjen å spille var det Ull/Kisa som tok ledelsen på nytt. Denne gangen fant Jens Husebø Sondre Sørløkk i bakrommet og i kamp med en Aafk-forsvarer fikk Sørløkk plassert ballen forbi keeper og opp til 2-1.

Ull/Kisa hadde tre poeng i lomma helt til det gjensto 12 minutter av kampen. Da scoret først Sigurd Haugen i etterkant av et korridorfrispark hvor han fikk heade ballen i mål.

Så fikk Aafk kontre etter et brudd i et Ull/Kisa-angrep inne på vertenes halvdel. Ballen havnet ute hos Simen Bolkan Nordli, som dro seg innover fra venstre og fikk frispark rett utenfor 16-meteren. Frisparket banket han over muren og oppe i det nærmeste krysset.

Kampen var snudd og i jakten på 3-3 kontret Aafk inn 4-2 som også ble sluttresultatet.

Se høydeunkter fra kampen og videointervju med Steffen Landro under.


Annonse: