Nå skal Ull/Kisa spille i Eserien

I samarbeid med Foxed Gaming og Aurskog Sparebank skal Ull/Kisa E-sport nå spille FIFA 21 i Altibox Eserien.

Denne uken ble samarbeidsavtalen med Foxed Gaming signert sammen med vår felles sponsor Aurskog Sparebank. E-sportklubben Foxed Gaming ble startet av brødrene Svend og Vegard Berg sammen med Glenn Wallander og Aleksander Hansen Myrvang 1. januar 2020.

Målet er å fremme sporten som en vanlig fritidsaktivitet og å kunne tilby aktiviteter til barn, ungdom og seniorer.

– Utgangspunktet vårt er at vi ønsker å få med oss bredden av spillere, men har etter hvert sett stor verdi i å ha spillere som kan representere oss også i eliten, forteller Svend Berg, som er en av de fire grunnleggerne.

– E-sport har eksistert ganske lenge, men i Norge kommer det for fullt nå. FIFA er den nye hverdagen under korona. Folk sitter online og man kan sammenligne dette litt med Skype-møter, men at man sitter og spiller, forklarer Berg.

– Vi har fem spilltitler og vil inn på FIFA, og da er det gledelig at vi kan samarbeide med Ull/Kisa og få et FIFA-lag opp å stå. Vi har per nå ingen FIFA-spillere og kommer til å se etter to nye spillere hvor vi blant annet skal arrangere en turnering hvor vinneren får representere Foxed Gaming og Ull/Kisa E-sport. Sammen skal vi være i Eserien og forhåpentligvis vinne den, tilføyer han.

Se videointervju med Svend Berg, Ull/Kisa-leder Andreas Aalbu og markedssjef i Aurskog Sparebank, Helene Skjønnhaug Enger nederst i saken.

Aurskog Sparebank er inne blant Foxed Gamings støttespillere og når utøvere fra Aurskog-guttenes selskap nå skal representere Ull/Kisa Fotball i FIFA i Eserien, så er vår trofaste sponsor et bindeledd. Det er også adidas, som er utstyrsleverandør til begge lag.

– Vi synes det er kjempegøy at to av sponsoratene våre nå begynner å samarbeide og at det nå også blir FIFA og E-sport på Jessheim stadion er helt gull, sier Helene Enger Skjønhaug.

Når korona-restriksjonene tillater det vil også et av rommene på Jessheim Stadion bli en base for FIFA-spillerne.

– Nå har vi ganske god tid til Eserien starter i høst. Og da skal vi ha et arrangement hvor de beste spillerne kan representere Ull/Kisa. Det er litt av hovedgrunnen til at vi gjør dette her også, for å tiltrekke oss enda flere i og rundt klubben, sier Andreas Aalbu.Annonse fra Obos-ligaen: