Niklas Sandberg jubler etter sin 2-1-scoring mot Levanger.

Niklas Sandberg solgt til Start

Niklas Sandberg forlater Ull/Kisa etter en serierunde i OBOS-ligaen. Nå venter Eliteserien og Start for den offensive midtbanespilleren.

Onsdag signerte Sandberg en kontrakt med Start ut 2020-sesongen, og sørlendingene løser han altså ut ett år før hans Ull/Kisa-kontrakt utløp.

Det har ikke vært noen hemmelighet at Sandberg har hatt ambisjoner om å spille i Eliteserien, og rett før overgangsvinduet stenger kom altså henvendelsen fra sørlendingene.

– For Ull/Kisa som klubb er det flere faktorer som spiller inn i en slik sak. Sportslig er det ikke tvil om at vi mister en veldig god spiller, samtidig har vi tatt hensyn til hva Niklas ønsker selv. I tillegg har vi fått til en avtale mellom klubbene som vi er veldig fornøyde med, sier daglig leder Cato Strømberg i Ull/Kisa Fotball.

Det betyr at Sandnes-gutten, som fyller 23 år i mai, bytter ut gult og grønt med gult og sort. Han er spilleklar allerede i neste runde av Eliteserien. 

Sandberg kom til Ull/Kisa gratis fra Sandnes Ulf før fjoråret, og føyer seg inn i rekken over Ull/Kisa-eksporter til øverste nivå. Mandag møter han tre av de, når Kristoffer Ødemarksbakken, Fredrik Krogstad og Simen Kind Mikalsen venter på motstatt banehalvdel for Start, som gjester LSK på Åråsen.

– Vi har bygget oss et veldig solid rykte når det gjelder å løfte spillere videre i sin karriere. Det er bare å se på hva som har skjedd her de siste årene. Gutter som har vært innom, både lengre og i kortere perioder, blir gode, fortsetter Strømberg.

En strålende 2017-sesong la naturligvis grunnlaget for at Niklas Sandberg nå er solgt. I OBOS-ligaen leverte han 10 scoringer og 11 assist for Ull/Kisa, og fikk dermed sitt store gjennombrudd.

– Det har vært en veldig fin tid for meg og på banen har jeg løftet meg ett nivå, kanskje raskere enn jeg trodde selv. Jeg har fått mange gode venner og det har vært helt rått å være en del av dette laget både på og utenfor banen, sier Sandberg, som tilføyer;

– Ull/Kisa var et perfekt steg og ta i karrieren min. En nydelig klubb, og jeg er evig takknemlig for tilliten jeg har fått og kommer til å savne alle.

Flotte ord, fra en flott gutt. Hele Ull/Kisa Fotball ønsker Niklas masse lykke til videre.

Annonse fra Obos-ligaen: