Kristoffer Ødemarksbakken utforder i kampen mot Sandnes Ulf.

Ødemarksbakken solgt til Lillestrøm

Ull/Kisa Fotball og Lillestrøm kom denne uken til en enighet rundt en overgang for Kristoffer Ødemarksbakken.

Maura-gutten er også enig med Lillestrøm rundt sine personlige betingelser og signerer en fireårskontrakt med LSK. Avtalen løper fra 1. januar 2018, noe som betyr at fokus nå først og fremst går på sesongavslutningen med Ull/Kisa.

– Jeg føler meg klar og moden for et nytt steg og gleder meg til å spille for Lillestrøm. Samtidig er det flere kamper igjen av sesongen, og nå har jeg alt fokus på de, sier Kristoffer Ødemarksbakken.

Runder 100 kamper

I skrivende øyeblikk står han med 100 obligatoriske kamper, enten fra start eller som innbytter for Ull/Kisa IL Fotballs A-lag. Det gjelder både i seriespill og NM. Han har 18 scoringer, halvparten av dem har kommet i OBOS-ligaen denne sesongen.

– Jeg føler jeg har blitt bedre og bedre med årene. Det har vært helt fantastisk for meg å være i Ull/Kisa, og det er litt vemodig å forlate klubben også. Men jeg er sikker på at jeg kommer til å spille her igjen senere, fortsetter Ødemarksbakken.

– Jeg har fått tillit og blitt formet som både fotballspiller og som person her. De trenerne og andre i støtteapparatet jeg har blitt kjent med fortjener en stor takk.

I barndomsårene har han spilt i Bjerke IL, og senere i Nannestad FK, som i en periode var samarbeidsklubben mellom Bjerke, Nannestad og Holter.

Ødemarksbakken kom til Ull/Kisa etter 2011-sesongen, og debuterte for A-laget i NM-kampen hjemme mot Tromsdalen 1. mai i 2013, som innbytter. Hans første kamp fra start var borte mot Kristiansund året etter, mens han først og fremst siden 2015 har spilt fast.

God og ryddig dialog

– Vi ønsker å løfte Ull/Kisa Fotball i årene som kommer, men må også glede oss over at vi klarer å utvikle fotballspillere videre i sin karriere. Kristoffer har jobbet hardt for å bli bedre i mange år, og det er flott å se at hardt arbeid over tid gir resultater. Dette skal først og fremst han ha æren for selv, men det viser også at vi som klubb gjør mye riktig når en ung lokal spiller fra Maura kommer hit og kan ta det neste steget etter flere gode år her, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg.

I motsetning til det som har stått i lokalavisen Romerikes Blad de siste dagene ønsker Ull/Kisa Fotball også å understreke at dialogen med Lillestrøm har vært god, ryddig og konstruktiv.

– Kristoffer har ytret ønske om å gå til Lillestrøm, og vi har også ønsket å få til det i denne prosessen. Nå har vi landet på en avtale som begge klubber og spilleren selv er fornøyde med, sier Strømberg.

LSK-sportssjef Simon Mesfin (t.v.), Kristoffer Ødemarksbakken og Cato Strømberg.
LSK-sportssjef Simon Mesfin (t.v.), Kristoffer Ødemarksbakken og Cato Strømberg.

Møter tidligere lagkamerater

I Lillestrøm blir han lagkamerat med Simen Kind Mikalsen, som ble solgt fra Ull/Kisa etter 2013-sesongen. Også Arnold Origi (2012) og Fredrik Krogstad (utlån, 2016) har Ødemarksbakken spilt sammen med i den gule og grønne drakten. I tillegg var nåværende LSK-sjef Arne Erlandsen Ull/Kisa-trener i 2012. 

Vi ønsker Kristoffer lykke til på Åråsen i 2018, men gleder oss først og fremst til bortekampen mot Tromsdalen søndag, hvor han igjen er disponibel etter karantenen for gule kort mot Mjøndalen.

Annonse fra Obos-ligaen: