Oppsummering av landslagsoppholdet

Sebastian Stokke og Petter Hokstad er nå tilbake i sin klubbhverdag etter en drøy uke på hvert sitt aldersbestemte landslag.

For Petter Hokstad og Norge G16 ble samlingen for 2005-kullet den aller første med internasjonal motstand, da fjoråret kun ble internsamlinger på grunn av korona.

I Syrenka Cup tapte de norske guttene 2-0 mot Nederland i sin aller første landskamp. Mot Moldova slo de tilbake og vant 2-1 før de avsluttet turneringen med 2-0-seier over Romania.

Hokstad fikk sin debut i likhet med mange andre da han kom inn med et snaut kvarter igjen mot Nederland. Mot Moldova kom han inn i pausen og spilte 2. omgang mens han satt på benken i hele kampen mot Romania.

– Vi fikk en brå start mot et av de beste lagene i Europa. Standaren ble satt i den kampen. Der så vi hvor lista ligger og sånn sett var det nyttig å møte Nederland i den første kampen, sier Gunnar Halle til fotball.no.

– I de to siste kampene har vi blitt bedre og bedre og vi avsluttet på en god måte. Det er veldig verdifullt for oss å få disse kampene nå før vi skal spille EM-kvalifisering. Her fikk vi testet oss i internasjonale kamper og spillerne går inn i kvalifiseringen med litt mer erfaring enn de hadde fra før, tilføyer Halle.

I EM-kvalifiseringen fra 6. til 12. oktober møter de norske gutta Aserbajdsjan, Luxembourg og vertslandet Belgia.

Turneringsseier for Stokke

Sebastian Stokke har vært selvskreven på 2004-landslaget i flere år, og var også med når årgangen for første gang på godt over et år spilte internasjonale kamper igjen. 

I en firenasjonersturnering, hvor Norge, Danmark, Sverige og Belgia deltok, vant til slutt de norske guttene. 

I den første kampen slo de Danmark i straffesparkkonkurranse, hvor utespiller Alwande Roaldsøy måtte ta på seg keeperhanskene. Dermed ventet Belgia, som slo Sverige i sin første kamp, i kamp nummer to på tirsdag. Også i denne kampen var det uavgjort til fulltid og straffer ble avgjørende.

Denne gangen ble en ekte keeper helten, for Viktor Gustavsen Engh, reddet straffe underveis i kampen mot Belgia. Belgierne ledet likevel 1-0 halvveis, men Norge utlignet rett etter hvilen.

Med to scoringer på tampen endte det 2-2 og da Belgia bommet en gang fra straffemerket, mens Norge scoret på alle sine fem forsøk, var seieren i turneringen i orden. 

Sebastian Stokke kom inn som innbytter i begge kampene.

– Spillerne har gjennomført en veldig bra samling både på feltet og i kampene. Vi er i gang med en prosess som skal ta oss til EM i 2023 og det er godt å starte med en turneringsseier, sier landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no.

Annonse: