Sikret seriegull – klare for kvalifisering

Med en runde igjen å spille har Ull/Kisa-damene allerede vunnet 3. divisjon. Nå venter kvalifisering om plass i neste års 2. divisjon.

Allerede før mandagens hjemmekamp mot tabelltoer Aurskog-Høland+ var Ull/Kisa-damene seriemester, og mandagens kamp ble i så måte en verdig feiring av seriegullet. Det var nemlig klasseforskjell fra start til mål, og til slutt vant damelaget 6-1 etter å ha ledet 3-0 til pause.

Med en seriekamp igjen å spille, borte mot Sørumsand på lørdag, viser tabellfasiten 15 seire, ingen uavgjort og to tap. Det betyr 45 poeng og en målforskjell på 58-17.

Takker for seg

– Etter forrige sesong, hvor laget kun tok ni poeng og havnet sist i 3. divisjon, er det utrolig morsomt at vi kan feire seriemesterskapet. Innsatsen jentene har lagt ned gjennom sesongen har vært fantastisk, og jeg kunne ikke vært mer stolt av det de har oppnådd, sier trener Aleksander Ebbestad.

Han takker for seg som dametrener, og begynner å jobbe i LSK Kvinner fra januar neste år. Det betyr at prosessen med hans arvtaker er i gang, samtidig som damelaget nå har igjen noen nøkkelkamper.

– Vi har gjort et intervju, og har noen kandidater på blokka, så vil vi komme med mer informasjon når det er noe å melde, sier utviklingssjef Igor Kostic om trenerspørsmålet.

Tre kvalifiseringskamper

Uansett er det tre plasser til neste års 2. divisjon, fordelt på fire lag fra Akershus, Oslo, Indre Østland og Østfold. Det betyr at det skal spilles gruppespill, hvor alle lagene møtes en gang hver.

Bærum og Ottestad er klare for kvalifseringen sammen med Ull/Kisa-laget, mens det foreløpig ikke er avgjort om Indre Østfold FK, Råde eller Drøbak-Frogn tar plassen fra Østfold-avdelingen.

– Vi merket allerede i tidlig i vinter at vi hadde tatt mange steg fra året før, men mange rundt laget var alikevel litt skeptiske når vi lanserte opprykk som mål. Med seriemesterskapet i boks gjenstår  nå disse kvalifiseringskampene for at det skal bli en realitet. Det skal vi gå skikkelig for, sier Ebbestad.

Tidspunktene for kampene er allerede berammet, og Ull/Kisa spiller på følgende tidspunkter:

Søndag 21. oktober: Bærum klokken 19.30 på Jessheim stadion.
Onsdag 24. oktober: Ottestad, Ottestad idrettspark.
Søndag 28. oktober:  Indre Østfold FK, Råde eller Drøbak-Frogn .

Les også Jessheimpuls sin sak fra kampen her!

Annonse fra Obos-ligaen: