PÅ LANDSLAG: Ull/Kisas lovende 2004-modeller, Sebastian Stokke og Elias Solberg, har flere landskamper sammen.

Solberg og Stokke debuterte for Norge

I løpet av lørdagens og mandagens G15-landskamper har Elias Solberg og Sebastian Stokke fått sine første kamper med flagget på brystet.

Det norske G15-landslaget er inne i sin aller første landslagssamling for 2004-kullet, og Ull/Kisa er en av få norske toppklubber som har med to spillere i troppen.

Lørdag spilte mannskapet sin aller første G15-landskamp mot Østerrike i Østerrike. Hjemmelaget vant kampen 2-0, og Elias Solberg fikk sin debut da han ble byttet inn etter 56 minutter av kampen.

I mandagens kamp mot Portugal spilte begge de to Ull/Kisa-spillerne fra start. Sebastian Stokke spilte hele kampen på venstrebacken, og hadde også en assist på 2-3-scoringen til Norge i kampen som til slutt endte med 4-2-tap. Elias Solberg ble byttet ut fra sin midtbanerolle tidlig i 2. omgang.

Vår spillerutvikler Kjetil Haga er på plass noen dager av landslagssamlingen. Han så kampen mot Portugal mandag.

– Totalt sett en kamp med mye positivt både for våre og for det norske laget. Elias og Sebastian viste begge to at de ikke har noen grunn til å frykte nivået de skal håndtere, og her ligger det fine muligheter for begge to fremover, forteller Haga.

G15-landslagets trener, Jan Peder Jalland, oppsummerer kampen mot Portugal på følgende måte til fotball.no.

– Det er mye positivt i dag, men vi har enda mer inne. Vi har så mye kvalitet i laget at vi burde styre kampen mer enn vi gjorde og skape flere sjanser. Vi legger lista høyt og forventer mye av oss selv.

Det er hektisk kampaktivitet under samlingen, og allerede tirsdag spiller laget sin tredje landskamp på fire dager når Makedonia er motstander. Ifølge rapportene fra Østerrike kommer Sebastian Stokke til å starte den kampen også.

– Vi gleder oss veldig til å møte Makedonia i morgen. Vi skal fortsette utviklingen som lag og individer. Dette er ei gruppe som står på og jobber hardt og som jeg har veldig tro på, sier Jan Peder Jalland.

Ull/Kisa Fotball gratulerer guttene selv, deres familier og alle trenere i klubben som har jobbet med den lovende duoen. I Stokkes tilfelle må vi også gratulere våre venner i Dal IL, som har vært svært viktige i utviklingen av den ferske aldersbestemte landslagsspilleren i årene før han kom til Ull/Kisa.

Annonse fra Obos-ligaen: