Solberg på Parma-besøk

Elias Solberg har denne uken fått helt nye fotballimpulser på besøk i Parma.

Før jul tikket det inn en forespørsel fra den italienske toppklubben Parma, som ønsket å invitere Elias Solberg på et treningsopphold i Italia.

Denne uken har midtbanespilleren vært på trening i middelalderbyen, som ligger et par timer unna Milano, nord i Italia. Byen Parma, med snaut 200.000 innbyggere, er nok aller mest kjent for parmesanosten og parmaskinken, men de har mildt sagt et ok fotballag også.

Parmas A-lag ligger i skrivende stund på sjuendeplass i Serie A og har blant annet det svenske stjerneskuddet Dejan Kulusevski (på lån fra Juventus) og den danske angriperen Andreas Cornelius, som sentrale spillere i A-stallen.

– Inspirerende

Solberg har i løpet av uken blitt bedre kjent med klubbens akademi, som tidligere har fått frem Gianluigi Buffon og topptrener Carlo Ancelotti. Han har trent med akademiets U16- og U17-tropper.

– Veldig lærerikt og inspirerende. Det er få av trenerne som snakker engelsk, men det er mye gjenkjennelse i øvelsene de kjører på treningene. Spillerne og trenerne her har stor respekt for klubben, akademiet og hverandre. Alle har en voldsom tilstedeværelse og fokus på øktene, som går i nesten to timer, forteller Solberg fra Italia.

Selve akademiet ligger litt utenfor byen, rundt en mil unna Parmas hjemmebane Stadio Ennio Tardini.

Massivt anlegg

Innenfor gjerdene finnes A-lagets treningsanlegg samt akademiet bestående av U15, U16, U17 og en rekrutt/U21-tropp. I tillegg til A-lagets treningsbane består området av fire gressbaner og en kunstgressbane. U-gruppene har 16-18 spillere med et team på 4-5 trenere per gruppe.

IMG_6951
TRENINGSFELTET: Parma-akademiets treningsfelt byr på flotte fasiliteter med flere strøkne gressbaner.

Et lærerikt og inspirerende opphold for Elias, som garantert kommer tilbake til Jessheim med nye opplevelser i fotballbagasjen.

–  I samråd med Elias og familien så vi dette som en flott mulighet for nye impulser i utviklingsløpet vi har lagt for han. Tidspunktet passet godt med opplegget i vår klubb, så er det naturligvis spennende at noen i Parma-systemet nå vet om fotballklubben Ull/Kisa her i Norge, sier utviklingsleder Kjetil Haga.

Invitasjonen har trolig kommet gjennom Solbergs landskamper for Norge.

PS! Det vil ikke gis ytterligere kommentarer om oppholdet utover det som står i denne saken.

Annonse fra Obos-ligaen: