Søreide flyttes opp i A-stallen

Etter A-lagets siste trening i 2018, signerte Martin Søreide (18) sin aller første proffkontrakt med Ull/Kisa Fotball.

Det betyr at Mogreina-gutten flyttes permanent opp i A-stallen til Ull/Kisa Fotball fra oppkjøringen til 2019-sesongen starter, og det er naturligvis veldig gøy når en spiller som har gått hele sitt utviklingsløp i klubben kommer gjennom nåløyet.

– Det er en guttedrøm for meg å få signere med en klubb, og det er utrolig kult å signere her siden jeg har vært her i så mange år.

Høsten 2015 hadde han sin første A-lagstrening, og var med på treningsleiren i La Manga året etter. Resten av 2016, 2017, og i årets sesong har han trent jevnlig med A-laget. Søreide har også vært kaptein på rekruttlaget, som rykket opp til 3. divisjon.

– Det har vært mange år med mye trening, og jeg ble sluppet til ganske tidlig på trening med A-laget. Det har vært tøft nå de siste årene, og jeg har jobbet utrolig mye. Deilig å se resultater av det, forteller midtbanespilleren.

Han spilte i Bjerke IL frem til 12-års alderen, men kommer fra Mogreina, noen få minutter utenfor Jessheim sentrum. Han har fulgt Ulltråden og utviklingsplanen Ull/Kisa Fotball har oppdatert i forbindelse med akademiklassifiseringen.

Søreide1
Utviklingssjef Igor Kostic og Martin Søreide.

– Jeg har vært veldig heldig og har hatt mange gode trenere opp gjennom årene. Igor (Kostic, utviklingssjef) har hjulpet meg utrolig mye med min karriere her i Ull/Kisa. Uten han hadde jeg nok ikke vært her jeg er i dag, så jeg skylder han en stor takk, sier en ydmyk og stolt 18-åring.

– Jeg har lyst til å være med å kjempe om en plass i startelleveren slik som alle andre i stallen gjør, sier Martin Søreide.

Se videointervju med 2000-modellen i vinduet under!


PS! Keeper Christoffer Gjertsen var i likhet med Martin Søreide tiltenkt en permanent plass i Ull/Kisas A-stall fra 2019, men han kommer til å prioritere fotball og college i USA.

Annonse fra Obos-ligaen: