Martin Søreide fikk sine første minutter i OBOS-ligaen for Ull/Kisa noen gang mot Sogndal. Unggutten har spilt i klubben siden han var 12 år gammel, og spilte de siste 22 minuttene i sesongens første hjemmekamp.

Søreide forlenger ut 2022

Martin Søreide (19) har forlenget sin Ull/Kisa-kontrakt med to år.

Mogreina-gutten signerte sin første proffkontrakt etter siste A-lagstrening i 2018 og selv om den i utgangspunktet løp ut 2020-sesongen, er avtalen nå forlenget ytterligere, altså ut 2022.

– Det er viktig for oss at våre klubbutviklede spillere tar stegene gradvis, jobber knallhardt og forhåpentligvis etablerer seg på laget. I Martins tilfelle har han smakt litt på førstelagsfotball i 2019 og vi har veldig troen på at han på sikt vil bli en sentral brikke på A-laget. Han har fortjent en ny og lengre avtale, og da gjorde vi det like greit nå, sier daglig leder Cato Strømberg.

Søreide spilte i vår gode samarbeidsklubb Bjerke IL frem til han fylte 12 år før han altså har gått uviklingsløpet i Ull/Kisa Fotball. Han hadde sin aller første A-lagstrening tilbake i 2015 da Jonas Olsson var hovedtrener.

Etter jevnlig hospitering fikk han plass i A-stallen før 2019 og denne sesongen startet han bortekampene mot Sandefjord og Raufoss, samt cupkampene mot Lørenskog og Gjøvik. Til sammen har han spilt 436 minutter med A-lagsfotball, derav 256 i OBOS-ligaen, hvor han også har blitt byttet inn i seks kamper.

– Spilletiden i år har vært nesten mer enn jeg hadde håpet på, så har jeg selvsagt ambisjoner om å spille mer i årene som kommer. Samtidig er det viktig å være tålmodig, jobbe hardt og virkelig gripe mulighetene når man får dem, sier Søreide, som også har scoret fem ganger på de 16 3. divisjonskampene han har vært involvert i.

Vi gleder oss til flere Ull/Kisa-kamper og scoringer i årene som kommer, Martin!

3NMSoreide-Torp
Martin Søreide (t.h.) sammen med navnebror Martin Torp etter cupseieren mot Gjøvik, hvor Søreide scoret sitt foreløpig eneste A-lagsmål for Ull/Kisa.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: