Stokke og Norge vant dramatisk straffekonk

Med en utespiller i mål vant Norge G17 straffesparkkonkurranse mot Danmark i helgen.

Sebastian Stokke og resten av den norske G17-troppen er på landslagssamling i Sundsvall. Lørdag møtte de Danmark i den første av flere kamper, og det ble dramatisk.

Stokke ble byttet inn for Markus Welinder etter 67 minutter og med 0-0 til fulltid skulle kampen avgjøres fra straffemerket.

Etter 90 målløse minutter valgte den norske lagledelsen å bytte keeper inn mot straffesparkkonkurransen, men etter bare noen minutter på banen ble den norske keeperen utvist.

– Han var noen centimeter utenfor streken da han reddet et skudd. Det var helt riktig av han å gå etter ballen, om han ikke hadde gjort det hadde vi tapt kampen, sier landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no.

I straffesparkkonkurransen som fulgte tok utespiller Alwande Roaldsøy på seg hanskene og reddet tre av Danmarks straffer. 

Tirsdag venter ny kamp for Sebastian Stokke og resten av G17-troppen.

Også Petter Hokstad er på landslagssamling med 2005-kullet for tiden. Hokstad fikk sin landslagsdebut da alderskullet spilte sin aller første landskamp før helgen og han ble også byttet inn til pause mot Moldova søndag. Det endte med 2-1-seier til Norge.

– Vi tar med oss førsteomgangen som var veldig bra og så smakte det godt med vår første seier med dette kullet. Vi gjorde mange bytter i dag og har fått testa ut de fleste og det er bra, sier landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no.

Tirsdag klokken 12 avsluttes Syrenka Cup for de norske guttene, med kamp mot Romania. De har tapt 0-2 for England og slått Tsjekkia 3-1 i de to første kampene.

 

Annonse: