Martin Rosenkilde, Stefan Hagerup og Mats-Andre Kaland takker publikum etter 3-3-kampen mot Sandnes Ulf.

Takk til en skikkelig bauta

Martin Rosenkilde er en av spillerne som ikke blir med videre i Ull/Kisa. Forsvarsspilleren fortjener en hyllest for lang og tro tjeneste i den gule og grønne drakten.

For en måneds tid siden ble det klart at kontrakten med Rosenkilde ikke fornyes, og midtstopperen har med det gjort sin siste sesong i Ull/Kisa Fotball. Nylig signerte han en kontrakt med 3. divisjonslaget Skjetten, og det slutter på mange måter ringen for ''Rosen''.

Han kom til Ull/Kisa fra nettopp Skjetten før 2010-sesongen. Der var Rosenkilde en viktig mann når Ull/Kisa til slutt berget plassen etter en solid høstsesong, hvor Arne Erlandsen tok over for Harald Fjeldberg etter sommerpausen.

Sentral i historisk bragd

Året etter var Rosenkilde en viktig del i Ull/Kisas bunnsolide sesong, som sørget for opprykk til Adeccoligaen og nivå to i norsk fotball, for aller første gang i klubbens historie. Ull/Kisa vant Fair Play-ligaen avdeling 1 med 51 poeng, og hadde fem poeng ned til Rosenborg 2 på andreplass det året.

2012 ble den aller første sesongen i Ull/Kisa Fotballs lange historie på nest øverste nivå i Norge. Rosenkilde var på banen i knallsterke 35 kamper det året (serie, cup og kvalifisering). Etter sjetteplassen i Adeccoligaen tok laget seg helt til kvalifiseringsfinalen mot Sandnes Ulf, hvor det altså ble tap over to kamper. Rosenkilde scoret i kvalik-finalen, og han scoret også i den sensasjonelle 4-3-seieren borte mot Sandefjord i den innledende kvaliken.

Martin Rosenkilde
Martin Rosenkilde

Vendte tilbake

Også året etterpå ble det mye spilletid for Martin Rosenkilde, som har spilt både midtstopper og back i 1. divisjon for Ull/Kisa. I 2014 var han en sesong i Moss, før han vendte tilbake til Ull/Kisa Fotball foran 2015. Der var han med og rykket opp på direkten etter nedrykket i 2014.

I 2016 berget Ull/Kisa plassen mot Kongsvinger på Gjemselund i siste serierunde med Rosenkilde fra start, mens han i årets sesong står med en kamp fra start og to som innbytter for Ull/Kisas A-lag.

Nå ønsker Ull/Kisa Fotball å takke Martin Rosenkilde for til sammen sju sesonger som A-lagsspiller. Nittedal-karen har i perioden vært en bauta både på og utenfor banen, og tross sivil jobb kombinert med fotballen, har han alltid gitt alt i den gule og grønne drakten. En hedersmann takker av, og han fortjener virkelig hyllest.

Takk Furseth og Stensby

I tillegg til Martin Rosenkilde er det også klart at Markus Furseth og Markus Stensby ikke fortsetter. Furseth har vært i klubben de fire foregående årene, etter at han kom til Ull/Kisa fra LSKs A-stall før 2014. Selv om han har hatt krevende perioder med to alvorlige kneskader, har han rukket å bidra, spesielt i høsten 2015 da han ble omskolert til venstreback og spilte fast da opprykket ble sikret.

Markus Furseth
Markus Furseth

Markus Stensby fikk sin debut for Ull/Kisas A-lag tilbake i 2014, og har også fått en rekke aldersbestemte landskamper for Norge G15- 16- og 17. Stensby har spilt i Ull/Kisa hele livet, men ble før årets sesong lånt ut til Eidsvold Turn. Der har han spilt regelmessig for et førstelag i 3. divisjon, og for Markus sin videre utvikling tror begge parter det er best at han nå satser videre i et nytt miljø.

Ull/Kisa Fotball takker også Furseth og Stensby for innsatsen i gult og grønt. Disse er fortsatt tidlig i sine fotballkarrierer, og det kan alltid hende at veiene vil krysses igjen.

stensby
Markus Stensby
Annonse fra Obos-ligaen: