Tap i rotete avslutning

Etter flere gode kamper på rad, tapte Ull/Kisa 4-3 mot KFUM Oslo i en merkelig og rotete fotballkamp på den siste dagen i Marbella.

Det var vindstille da Ull/Kisa og Sandnes Ulf møttes tidligere i uken, men da kamp to i Marbella skulle spilles mot KFUM Oslo blåste det adskillig mer.

Med medvinden i ryggen var det Ull/Kisa som kjørte kampen innledningsvis, og det resulterte også i to Martin Trøen-scoringer.

Først resulterte godt press i at Henrik Kristiansen forserte fremover og elegant spilte fri Martin Trøen, som enda mer elegant sendte Ull/Kisa i ledelsen med utsiden av høyrefoten etter et kvarter. Så fikk Ull/Kisa-straffe da Sverre Martin Torp gikk i bakken, og akkurat som mot Sandnes Ulf var Trøen iskald og satte inn sitt andre og dermed 2-0-ledelse før det var spilt 20 minutter.

Om starten var solid, var den påfølgende perioden i kampen svak, sett med Ull/Kisa-øyne. Først fikk KFUM Oslo straffespark, som Robin Rasch scoret sikkert på. Så var Abdul-Basit Agouda først på en retur fra Christoffer Gjertsen etter et skudd fra KFUM, og spaserte inn 2-2.

Ull/Kisa løftet seg inn mot pausen og Ole Kristian Langås skjøt i tverrliggeren etter en corner. Så presset Henrik Kristiansen frem en feil hos tidligere lagkompis Emmanuel Troudart og banket til fra 16 meter. Skuddet gikk via KFUM-keeper Simon Thomas og inn til 3-2-ledelse.

Ciise Abshir fikk avslutte etter et korridorfrispark rett før pause, men Thomas reddet før Nikolas Walstad headet utenfor på returen.

Ull/Kisa ledet 3-2 halvveis.

Det ble gjort en del bytter i pausen, og 2. omgangen fortsatte slik den første avsluttet, med et godt Ull/Kisa-trykk. Etter hvert avtok det, og KFUM var det klart beste laget i en lengre periode.

Den perioden resulterte også i to scoringer. Først banket Robin Rasch inn sitt andre for dagen på et flott frispark, så dro Kristian Brix seg inn i banen på en overgang og curlet inn 4-3. Da var det spilt 64 minutter.

Mot slutten av kampen trykket Ull/Kisa for 4-4, og Espen Garnås headet blant annet i tverrliggeren etter en corner. Til tross for en liten sluttspurt endte den andre kampen på Marbella med 4-3-tap mot nyopprykkede KFUM.

– I denne kampen var det altfor stor forskjell på topp- og bunnivået vårt. I perioder var vi gode, og i perioder ditto svake. Vi har fortsatt ting å jobbe med inn mot seriestart, konkluderer Ull/Kisa-trener Trond Fredriksen.

Søndag reiser Ull/Kisa-troppen hjem fra Spania, og i Norge venter noen dager fri før guttene samles til trening igjen torsdag. Neste lørdag venter dobbeltkamp mot Kongsvinger i Kongsvingerhallen, og hele troppen skal matches.

– Nå er vi gjennom den første delen av sesongoppkjøringen og gutta får noen dager off. I de kommende ukene skal vi spisse det så er vi klare for sesongstart om en måned, sier Fredriksen.

Kampfakta, treningskamp

KFUM – Ull/Kisa 4-3 (2-3)
Santa Maria Polo. Mål: 0-1 Martin Trøen (14), 0-2 Martin Trøen (str. 16), 1-2 Robin Rasch (str. 28), 2-2 Abdul-Basit Agouda (30), 2-3 Henrik L. Kristiansen (38), 3-3 Robin Rasch (54), 4-3 Kristian Brix (64). Gult kort: Sverre Martin Torp og Ciise Aden Abshir, Ull/Kisa. Dommer: Sivert Amland. Tilskuere: 35.

Ull/Kisa (4-3-3): Christoffer Gjertsen – Ole Kristian Langås (Sebastian Remme Berge i 45 min.), Ciise Aden Abshir, Morten Sundli (Espen Garnås i 45 min.), Nikolas Walstad (Kristoffer Normann Hansen i 20 min./Sander Forø i 25 min.) – Sverre Martin Torp, Sverre Økland (Christian Aas i 45 min.), Eric Kitolano – Martin Søreide (Fredrik Ullersmo i 8 min.), Martin Trøen (Ole Andreas Nesset i 45 min.), Henrik L. Kristiansen.

Annonse fra Obos-ligaen: