Trenger minst fire poeng til

Damelaget tapte borte mot Vålerenga 2 søndag, og er helt avhengige av minimum fire poeng på de tre siste kampene.

Stabæk 2, som er hovedkonkurrenten i kampen om å sikre plassen i 2. divisjon, slo Fart 2 på bortebane samme dag som Ull/Kisa tapte mot VIFs rekrutter på Valle Hovin kunstgress. Det betyr at bæringene har tre poeng mer på det som er den siste sikre plassen.

I tillegg har de vesentlig bedre målforskjell, noe som gjør at Ull/Kisa-damene må ta minst fire poeng på sine gjenstående kamper, samtidig som at Stabæk 2 ikke tar noen flere poeng, for å berge plassen.

– Denne matchen var en stor skuffelse på mange måter. Vi hadde en plan om å være gode i den defensive strukturen og samtidig aggressive i presset vårt. Dessverre var vi ikke med i det hele tatt da kampen startet, og de tok ledelsen etter bare tre minutter, sier trener Jan Åge Leonsen Sandviken.

Det ble også kampens eneste scoring, selv om Vålerenga bommet på et straffespark, som Ingvild Vik reddet mesterlig. De siste 45 minuttene forsøkte Leonsen Sandviken å snu kampen med flere grep.

– Vi gjorde tre bytter og forandret på strukturen i laget. Det førte til at vi tok over initiativet, presset var bedre og energinivået høyere, men vi klarte dessverre ikke å utnytte noen av sjansene vi fikk.

Vålerenga tok alle poengene, og det betyr altså at damelaget må ta minimum fire poeng på de tre siste kampene, og samtidig få hjelp av andre. Første mulighet kommer mot Høybråten/Stovner hjemme på Jessheim stadion lørdag klokken 16.30.

Kampfakta, 2. divisjon kvinner

Vålerenga 2 – Ull/Kisa 1-0 (1-0)
Valle Hovin kunstgress. Mål: 1-0 Synne Christiansen (3). Gule kort: Sofie Rez, Vålerenga 2. Emma Slinning og Naomi Griffin, Ull/Kisa 2. Dommer: Shiva Yari, Frigg. Tilskuere: 100.

Ull/Kisa (4-3-3): Ingvild Vik – Karoline Pedersen, Silje Torkildsen, Tuva Nilsen, Selma Belhadi (Dagmar Oustad i 15 min.), – Emma Slinning, Silje Otten (Ingrid Andersen i 45 min.), Jorunn Waaler – Anette Andersen (Stine Skogan i 45 min.), Naomi Griffin, Trine Danielsen (Charlotte Elfstedt i 45 min.).

Annonse fra Obos-ligaen: