Martin Trøen hadde fortjent scoring mot Notodden etter voldsom løpskraft. Her er han nære å sette inn 4-1.

Trøen legger opp som fotballspiller

Martin Wilhelmsen Trøen har takket ja til et sivilt jobbtilbud, og har med det bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla.

Eidsvollingen var i sommer ferdig utdannet sivilokonom og har i ettertid sondert arbeidsmarkedet og samtidig tenkt mye på egen fotballfremtid. Det har nå resultert i tilbud om sivil jobb, og dermed ytret han et ønske om å terminere avtalen med Ull/Kisa Fotball.

Det ønsket er imøtekommet, noe som betyr at Trøen gir seg denne måneden.

– Jeg har naturligvis gått mange runder med meg selv, men er trygg på at valget jeg nå tar er det riktige. De siste sesongene har jeg gått mer skadet enn jeg har fått spille fotball. Når slike skadeperioder kommer etter hverandre går det inn på deg nettopp fordi man ønsker å prestere både for og sammen med arbeidsgiver og gutta i garderoben, sier Martin Trøen. 

Etter å ha trøblet med ankelen i forrige sesong, så han skadefri og fit ut i vinter. Dessverre røk angrepsspilleren korsbåndet i treningskamp mot Vålerenga i januar. Operasjonen var vellykket og Trøen har vært godt i gang med rehabiliteringen i sommer og høst. Nå velger han altså å legge opp.

– Fotballen har gitt meg mye og det er vemodig når man nå legger opp. Samtidig går jeg inn i en ny fase av livet, som jeg gleder meg til. Jeg har gjennom årene mine med finansstudier fått en stor interesse for det fagfeltet, og kommer til å ta med meg erfaringene fra toppidrett inn i næringslivet som nyutdannet siviløkonom.

– Jeg er svært takknemlig for tiden min i Ull/Kisa, og spesielt for den oppfølgingen jeg har fått under skadeavbrekkene. Det er ikke noe tvil om at jeg blir å se på stadion selvom jeg nå ikke lenger skal være ansatt som fotballspiller. I tillegg tar jeg med meg mange gode minner og venner fra flere steder og klubber, sier Trøen, som i tillegg til Ull/Kisa har spilt i Eidsvold Turn, Sogndal, Strømmen og HamKam.

Vi takker Martin for innsatsen i Ull/Kisa-drakten. Etter overgangen fra Strømmen sommeren 2018 står 25-åringen med sju scoringer på sine 32 kamper for Ull/Kisa. Hans siste scoring kom i 4-2-seieren over KFUM Oslo i juni i fjor.

LES OGSÅ: Alvorlig kneskade for Trøen

Annonse fra Obos-ligaen: