Trond Fredriksen ny Ull/Kisa-trener

Vi kan med glede presentere Trond Fredriksen som ny hovedtrener for Ull/Kisa Fotballs A-lag.

Etter en lengre prosess rundt hovedtrenerspørsmålet i Ull/Kisa Fotball, er det nå klart at tidligere Aalesund-spilller og trener Trond Fredriksen blir vår neste hovedtrener. Fredriksen har signert en treårsavtale, og tar dermed over stafettpinnen fra Vegard Skogheim.

Etter at Fredriksen la opp, med over 400 kamper for Aalesund, jobbet han i klubbens utviklingsavdeling, før han gikk inn som assistenttrener på A-laget i forkant av 2014.

Året etterpå tok han over som hovedtrener da Harald Aabrekks avtale ble avsluttet, og var hovedtrener for sunnmøringenes Eliteserie-lag i tre sesonger. Etter nedrykket i fjor tok Lars Bohinen over Aalesund, og Fredriksen har det siste halvåret jobbet i lokalklubben Aksla IL, men med en krystallklar ambisjon om å komme tilbake i toppfotballen.

Det har han også hatt noen muligheter til, og etter flere samtaler og et besøk på Jessheim tidligere i desember, skjer det nå i Ull/Kisa Fotball.

Lederegenskaper

– I Trond får vi inn en trener som matcher det Ull/Kisa Fotball står for, både når det gjelder den sportslige biten, men også på det menneskelige plan. Vi har vært opptatt av å videreføre utviklingen A-laget har hatt, og det har Trond også vært klar på i samtalene våre, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg.

– Vi føler vi har et solid fundament, og at Trond kan bygge videre på dette. Han har trenererfaring på toppnivå, er hardtarbeidende og svært sulten. Hans lange fartstid i Aalesund viser en person som er et klubbmenneske med lederegenskaper vi er sikre på at vil passe inn i vår prestasjonsgruppe. Det er i tråd med de referansene vi har fått, og som vi tror er viktige for oss i Ull/Kisa Fotball, tilføyer Strømberg.

– En sjanse jeg måtte ta

Fredriksen selv gleder seg til utfordringen.

– Jeg er utrolig glad for at jeg nå er skikkelig tilbake i trenergjerningen. Ull/Kisa er en stor klubb, med gode solide verdier, både i bredden og eliten. Jeg ble skikkelig trigget da Cato (daglig leder Strømberg) ringte, forteller han.

Vår nye hovedtrener begynte umiddelbart å studere flere kamper fra denne sesongen.

– Etter x antall kamper på pc’en og noen gode samtaler med Cato var jeg ikke i tvil. Dette måtte jeg bare være med på, sier Fredriksen og utdyper;

– En klubb med et stort potensiale, et lag med gode spillere og ikke minst en måte å spille fotball på, som gjør at dette er noe å bygge videre på. Vegard Skogheim har gjort en kjempejobb og jeg gleder meg virkelig til å jobbe videre med det som utgangspunkt, sier 41-åringen, som altså har signert en avtale ut 2021.

Fredriksen flytter til Jessheim i januar, og leder sin første Ull/Kisa-trening når A-laget starter oppkjøringen torsdag 3. januar. 

For ytterligere kommentarer:
Daglig leder Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg 918 50 000
Hovedtrener Ull/Kisa Fotball, Trond Fredriksen 915 73 312

FOTO I SAKEN: Marius Simensen, AAFK

Annonse fra Obos-ligaen: