Tvinges til å legge opp

Thor Kristian Økland skulle i utgangspunktet ikle seg Ull/Kisa-drakten i 2021, men tvinges av medisinske årsaker nå til å trappe ned som profesjonell fotballspiller.

Økland signerte nylig kontrakten med Ull/Kisa Fotball og var klar til å bosette seg på Jessheim når kontakttreningen igjen kan opptas for fullt.

Forrige uke fikk dog 26-åringen en sjokkerende beskjed om at utviklingen av en medfødt hjertetilstand har gått i negativ retning og legenes råd er å unngå de anstrengelser som toppfotball innebærer.

– Jeg har i flere år vært på jevnlige kontroller grunnet en medfødt tilstand på hjertet. Tidligere har undersøkelsene tillatt at jeg kan drive med de tøffe fysiske påkjenningene man har som fotballspiller, men nå har ting utviklet seg dit at legene mener det ikke er forsvarlig. Det er ingen fare utover at jeg ikke bør opp mot de maksimale belastningene man har som fotballspiller. Med de rådene har jeg ikke noe annet valg enn å sette helsen først, forklarer Økland.

– Jeg gledet meg virkelig til å komme i gang i Ull/Kisa og hadde voldsom tro på prosjektet, men jeg ønsker laget og klubben lykket til og skal følge med, tilføyer han.

For oss i Ull/Kisa Fotball var dette naturligvis en trist beskjed å få, og vi sender gode tanker til Thor Kristian Økland, samtidig som at helsen naturligvis er det aller viktigste ved slike saker.

FOTO: Hordalandsfotball

LES OGSÅ: Ny venstreback klar

Annonse fra Obos-ligaen: