Det startet i 1894

Ull/Kisa Idrettslag ble stiftet tilbake i 1894. Les idrettslagets og fotballens historie her.

1894: Ullensaker Skiklubb blir stiftet 16. desember, som nå regnes som stiftelsesdatoen til Ullensaker/Kisa Idrettslag.

1907: Fotballklubben i idrettslaget opprettes, men blir etter hvert nedlagt. Får en arvtaker i 1916.

1921: Ski- og fotballklubben blir en del av den nye sammenslåingen Jessheim Turn & IF.

1923: Kisa IF stiftes 10. februar.

1928: Navnet endres fra Jessheim Turn & IF til Ullensaker IL.

1932: Kisa IF bygger bane på Holmsletta ved Gystad.

1932: Sirkuskongen Karl Norbeck gir et gavebrev på 10 000 kroner til oppføring av Idrettens Hus og folkebad.

1934: Offisiell åpning av Idrettens Hus fant sted 22. april 1934.

1938: Ullensaker IL slår Kisa IF 15-0. En ny taktikk med bruk av banens bredde skapte etter sigende virvar i Kisas forsvar.

1945: Ullensaker Arbeideridrettslag, som ble startet opp i 1932, blir en del av Ullensaker Idrettslag.

1947: Ullensaker Idrettslag, hvor nå også Ullensaker Arbeideridrettslag er med, slår seg sammen med Kisa Idrettsforening. Dette blir nå Ullensaker/Kisa Idrettslag.

1951: Det legges gress på Jessheim stadion.

1962: Geir Pedersen deltar på samling for kandidater til juniorlandslaget.

1970: Ull/Kisa rykker opp til 3. divisjon. Vikersund og Raumnes & Årnes er de tøffeste motstanderne i seriespillet. I kvalifiseringskampene spilte laget 3-3 mot Røros og 1-1 mot Skiold fra Drammen. På Myhrer stadion slo man Stange 3-1 etter scoringer av Arild Dønnum, Geir Pedersen og Oddvar Richardsen. Opprykket ble feiret ettertraktelig på Idrettens Hus.

1971: Ull/Kisas A-lag på herresiden debuterer på norsk fotballs nivå 3.

1973: Ull/Kisas damelag spiller uoffisiell NM-finale mot BUL. Kampen ender med 5-1-tap for BUL (Bondeungdomslaget i Oslo).

1973: Ull/Kisa slår Vålerenga 4-2 i sommertippekamp på Jessheim 8. juli. Arild Dønnum (2), John Hansen og Torbjørn Kristiansen scoret målene. Seieren innbrakte for øvrig 5000 kroner fra Norsk Tipping.

1979: Knut Johansen trener Ull/Kisas svært gode juniorlag, med spillere som Jo Lunder, Rune Richardsen og Geir Blaker, til NM-semifinalen for juniorlag. Etter å ha slått Raufoss, Ski, Årvoll, Hafslund og Jotun, møtte laget Sunndal i semifinalen. Den første kampen på Jessheim endte 1-1 med 800 tilskuere, men i omkampen på Nordmøre ble det 6-1-tap.  Rune Richardsen og Ronny Sollie scoret Kisas mål i de to kampene. Sunndal tapte for øvrig finalen 2-1 mot Viking.

1979: Cupbombe! Med spillende trener Terje Gulbrandsen slo Ull/Kisas A-lag toppserielaget HamKam 2-0 i NM etter scoringer av Knut Strøm og Oddbjørn Lien.

1979: Jo Lunder spiller juniorlandskamper.

1983: Ull/Kisa Fotball vant Norgescupen for old boys.  Arild ''Aja'' Dønnum, Ove Steinar ''Dokken'' Dønnum og Steinar Sundby overlistet Aalesunds Paul Urke i 3-1-seieren.

1993: Sheffield United møter Ull/Kisa på Jessheim og vinner 5-1.

1994: Derby slår Ull/Kisa 4-0 i juli. Geir Blaker spilte kampen mot sitt engelske favorittlag. Marco Gabbiadini ble utvist.

2002: Kunstgressbanen i Idrettsparken bak gamle Jessheim Stadion åpnes. Senere har kunstgressdekket blitt modernisert, og på kunstgresset og gressbanene rundt er det yrende aktivitet nær sagt hele tiden.

2011: På ekstraordinært årsmøte 30.03.2011 ble det besluttet å endre organisering av idrettslaget fra fleridrettslag til allianseidrettslag. Med dette ble fotball, friidrett og håndball etablert som egne idrettslag tilknyttet allianselaget Ull/Kisa IL.

2011: 29. oktober åpner Ull/Kisa sin nye fotballstadion UKI Arena på Gystadmarka, øst for Jessheim sentrum. 5. november spilles en offisiell åpningskamp mot Lillestrøm, som Ull/Kisa vinner 4-2. Simen Kind Mikalsen, Daniel Moen Hansen, Petter Severeide og Eirik Soltvedt scoret for Ull/Kisa.

2011: Ull/Kisa rykker for første gang i historien opp til norsk fotballs nest høyeste nivå. Under Arne Erlandsens ledelse vant man 2. divisjon, avdeling 1 med 51 poeng. Rosenborg 2 og Byåsen ble nummer to og tre med henholdsvis 44 og 46 poeng. Opprykket ble sikret i nest siste seriekamp med 4-1-seier over Tiller. Eirik Soltvedt fikk æren av å score det siste målet på Jessheim stadion, hvor det nå har blitt bygd leiligheter. På de 26 kampene det året vant man 14, spilte ni uavgjort og tapte bare tre kamper.

2012: Debutsesongen i Adeccoligaen går over all forventning. Etter å ha slått Notodden 2-0 i åpningskampen er hele sesongen en suksess. Det ender med kvalifiseringsspill til Tippeligaen, hvor man taper over to kamper mot Sandnes Ulf, etter å ha slått ut Sandefjord og Bodø/Glimt.

2013: Simen Kind Mikalsen, som har spilt i Ull/Kisa hele sitt liv, selges til Lillestrøm. Han blir den første spilleren som går fra Ull/Kisa til et Eliteserie-lag siden 70-tallet.

2015: Ull/Kisa Fotball starter opp i 2. divisjon etter tre sesonger i 1. divisjon. Svenske Jonas Olsson ansettes som trener etter å ha trent Sogndal tre år i Tippeligaen. Han og laget gjør en strålende jobb, og  Ull/Kisa rykker opp. Olsson flytter hjem til Sverige, hvor han tar over Ljungskile kommende år.

2016: Barne- og ungdomsfotballen består av nesten 1000 fotballspillere og 100 lag. A-laget er tilbake i 1. divisjon, som nå heter OBOS-ligaen. Dette året blir Ull/Kisa Fotballs fjerde på det nest øverste nivået i norsk fotball. Etter en fryktelig spennende innspurt sikres plassen med lagets eneste borteseier for året mot Kongsvinger, med 3-2-seier på Gjemselund.

2019: Ullensaker/Kisa Idrettslag fyller 125 år, og fotballen bare vokser og vokser. Ull/Kisa IL Fotball er den desidert største fotballklubben på Øvre Romerike, med voldsom utvikling i topp og bredde.

Annonse fra Obos-ligaen: